Øygarden 20181112. KNM Helge Ingstad ved skadestedet i Øygarden etter fartøyet i forrige uke kolliderte med et tankskip og dikk store skader. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

En sjøoffiser mener at tankskipet Sola TS kan ha hatt feil kurs i minuttene før sammenstøtet med KNM Helge Ingstad.

annonse

En norsk sjøoffiser har vært i kontakt med mannskapet på KNM Helge Ingstad. Ifølge ham ble besetningen overrasket over at tankskipet Sola TS lå så langt inn i deres del av skipsleia. De fryktet at de ville grunnstøte om de manøvrerte vest for tankskipet, skriverAldrimer.no.

annonse

– Sola TS lå i Helge Ingstads del av leia, sier han til nettstedet, som understreker at passeringer til sjøs normalt foregår babord mot babord.

Sola TS holdt seg til vest i fjorden, mens den andre trafikken i samme retning var i øst, skriver NRK.

Kystverket har ikke svart på spørsmål fra NRK om tankskipet fulgte seilingsruten skipet hadde oppgitt før avgang fra oljeterminalen.

annonse
annonse

– Jeg vil ikke komme med en kommentar om dette så lenge saken er under etterforskning, sier losdirektør Erik Freberg Blom i Kystverkets lostjeneste til NRK.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.