Foto: Jim WATSON / AFP
Del saken
 • 78
 •  
 •  
 •  
 •  

Trump-supportere utviser en «ergerlig, rasistisk grusomhet». Dette erklærer den britiske avisen the Guardian. Artikkelen handler videre om å klandre hvite kvinner som stemmer på Republikanernes «rasisme».

53 prosent av hvite kvinner i USA stemte på Donald Trump. Ifølge spaltist Moira Donegan vil hvite kvinner heller velge «rasismen» som Det republikanske partiet angivelig står for enn å slutte seg til «den moralske koalisjonen representert av fargede menn og andre kvinner».

Donegan mener hvite menn støtter Republikanerne i «alarmerende» høy grad, men at hvite kvinner «burde vite bedre», siden de er «ofre for sexisme». Spaltisten mener at ingen anstendig og intelligent kvinne burde stemme republikansk, særlig slik partiet er i dag, med den «sadistiske rasismen» som ifølge Donegan er Donald Trumps varemerke.

Hvite kvinner må «bryte med sin historiske lojalitet mot hvit overmakt og omfavne en snillere og mer bærekraftig modell for fremtiden», skriver radikalfeministen.

– Hva er galt med hvite kvinner? Hvorfor stemmer halvparten av dem konsekvent på Republikanere, selv mens det Republikanske partiet omvandles til en monstrøst stygg organisasjon som er stadig mer likt en hatgrupper?, skriver Donegan.

Spaltisten konkluderer med at hvite kvinner stemmer på Trump fordi de selv er rasister.

– Det er sannsynlig at de hvite kvinnene som stemte på ham i 2016, og som vil stemme på ham igjen i 2020, finner hans rasistiske sadisme tilfredstillende. Det er moro for dem.

Moira Donegan mener at den «pågående sexismen» i Det republikanske parti kan observeres i hvordan de misliker Hillary Clinton, såvel som i «latterliggjøringen» av Dr. Christine Blasey Ford, og i den «teatralske sexismen» dommer Brett Kavanaugh ifølge Donegan utviste under sin bekreftende høring. Hun ser imidlertid helt bort ifra og nevner ikke at Judy Munro-Leighton offentlig innrømmet at hun hadde fabrikert anklagene om at Kavanaugh voldtok henne «flere ganger».

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 78
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]