Foto: Jim WATSON / AFP

Trump-supportere utviser en «ergerlig, rasistisk grusomhet». Dette erklærer den britiske avisen the Guardian. Artikkelen handler videre om å klandre hvite kvinner som stemmer på Republikanernes «rasisme».

annonse

53 prosent av hvite kvinner i USA stemte på Donald Trump. Ifølge spaltist Moira Donegan vil hvite kvinner heller velge «rasismen» som Det republikanske partiet angivelig står for enn å slutte seg til «den moralske koalisjonen representert av fargede menn og andre kvinner».

annonse

Donegan mener hvite menn støtter Republikanerne i «alarmerende» høy grad, men at hvite kvinner «burde vite bedre», siden de er «ofre for sexisme». Spaltisten mener at ingen anstendig og intelligent kvinne burde stemme republikansk, særlig slik partiet er i dag, med den «sadistiske rasismen» som ifølge Donegan er Donald Trumps varemerke.

Hvite kvinner må «bryte med sin historiske lojalitet mot hvit overmakt og omfavne en snillere og mer bærekraftig modell for fremtiden», skriver radikalfeministen.

– Hva er galt med hvite kvinner? Hvorfor stemmer halvparten av dem konsekvent på Republikanere, selv mens det Republikanske partiet omvandles til en monstrøst stygg organisasjon som er stadig mer likt en hatgrupper?, skriver Donegan.

annonse
annonse

Spaltisten konkluderer med at hvite kvinner stemmer på Trump fordi de selv er rasister.

– Det er sannsynlig at de hvite kvinnene som stemte på ham i 2016, og som vil stemme på ham igjen i 2020, finner hans rasistiske sadisme tilfredstillende. Det er moro for dem.

Moira Donegan mener at den «pågående sexismen» i Det republikanske parti kan observeres i hvordan de misliker Hillary Clinton, såvel som i «latterliggjøringen» av Dr. Christine Blasey Ford, og i den «teatralske sexismen» dommer Brett Kavanaugh ifølge Donegan utviste under sin bekreftende høring. Hun ser imidlertid helt bort ifra og nevner ikke at Judy Munro-Leighton offentlig innrømmet at hun hadde fabrikert anklagene om at Kavanaugh voldtok henne «flere ganger».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.