En ny undersøkelse viser at somaliere er mest fornøyd blant innvandrere i Norge. Her er statsminister Erna Solberg (H) avbildet mens hun deltok på et tradisjonelt Iftar-måltid sammen med unge somaliere tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kjell Erik Eilertsen var tidligere journalist i Finansavisen, og jobbet i 2013 med et innvandringsregnskap. Nå avslører han at innvandringens kostnader ligger på om lag 250 milliarder i året, skriver HRS.

annonse

Eilertsen presenterte i 2013 et innvandringsregnskap basert på SSB-tall, sammen med sin kollega Ole Asbjørn Ness. Dette regnskapet konkluderte med at innvandringen var en kostnadsaffære, og fikk kritikk, fra blant andre økonomiprofessor Kjetil Storsletten, som mente at SSBs tall var «feil».

HRS skriver imidlertid at SSB-tallene som ble brukt i denne rapporten forutsatte at forbruk av offentlige tjenester blir likt fordel på alle borgere, og at norskfødte med innvandrerbakgrunn vil være fullstendig integrerte. Dette kan bety også denne rapporten var for optimistisk.

Eilertsen har nå avslørt flere oppsiktvekkende fakta om innvandringens kostnader. Blant annet har han fortalt at man allerede i 2013 fikk beskjed om at den ikke-vestlige innvandringen representerer kostnader tilsvarende oljepengebruken.

– Det vi ikke skrev den gang, men som vi fikk skriftlig sitat på, er at den ikke-vestlige innvandrerbefolkningen representerer en årlig nettokostnad tilsvarende oljepengebruken, sa Eilertsen.

Han har videre opplyst om at han og hans kollega ble innstendig bedt om å ikke trykke sitatet som nevnes over.

Ifølge den tidligere journalisten i Finansavisen koster den ikke-vestlige innvandringen 250 milliarder kroner hvert eneste år, og Eilertsen mener at alle oppegående økonomer vet om dette, det er bare «ikke karrierefremmende for økonomier i akademia å anerkjenne disse faktaene».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.