En ny undersøkelse viser at somaliere er mest fornøyd blant innvandrere i Norge. Her er statsminister Erna Solberg (H) avbildet mens hun deltok på et tradisjonelt Iftar-måltid sammen med unge somaliere tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 8.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjell Erik Eilertsen var tidligere journalist i Finansavisen, og jobbet i 2013 med et innvandringsregnskap. Nå avslører han at innvandringens kostnader ligger på om lag 250 milliarder i året, skriver HRS.

Eilertsen presenterte i 2013 et innvandringsregnskap basert på SSB-tall, sammen med sin kollega Ole Asbjørn Ness. Dette regnskapet konkluderte med at innvandringen var en kostnadsaffære, og fikk kritikk, fra blant andre økonomiprofessor Kjetil Storsletten, som mente at SSBs tall var «feil».

HRS skriver imidlertid at SSB-tallene som ble brukt i denne rapporten forutsatte at forbruk av offentlige tjenester blir likt fordel på alle borgere, og at norskfødte med innvandrerbakgrunn vil være fullstendig integrerte. Dette kan bety også denne rapporten var for optimistisk.

Eilertsen har nå avslørt flere oppsiktvekkende fakta om innvandringens kostnader. Blant annet har han fortalt at man allerede i 2013 fikk beskjed om at den ikke-vestlige innvandringen representerer kostnader tilsvarende oljepengebruken.

– Det vi ikke skrev den gang, men som vi fikk skriftlig sitat på, er at den ikke-vestlige innvandrerbefolkningen representerer en årlig nettokostnad tilsvarende oljepengebruken, sa Eilertsen.

Han har videre opplyst om at han og hans kollega ble innstendig bedt om å ikke trykke sitatet som nevnes over.

Ifølge den tidligere journalisten i Finansavisen koster den ikke-vestlige innvandringen 250 milliarder kroner hvert eneste år, og Eilertsen mener at alle oppegående økonomer vet om dette, det er bare «ikke karrierefremmende for økonomier i akademia å anerkjenne disse faktaene».

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 8.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]