Den europeiske menneskerettighetsdomstol i Strasbourg. / AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN
annonse
annonse

Tre nylig avgjørelser fra Den europeiske menneskerettighetsdomstol viser at den er en politisk og en hyklerisk organisasjon. Den viser også alvorlige strukturelle mangler i menneskerettighetsloven generelt, skriver John Laughland på RT.com.

John Laughland er historiker og spesialist i internasjonale saker. Har en doktorgrad i filosofi fra Oxford, og har undervist på universiteter i Paris og i Roma.

I januar ble et klesfirma i Litauen frikjent for blasfemi, de hadde benyttet upassende bilder av Jesus og Jomfru Maria, men det var innenfor ytringsfriheten. I juli ble «Pussy Riot» frikjent for religiøst hat etter et «punkshow» i en kirke i Moskva. Menneskerettighetsdomstolen mente at det var innenfor ytringsfriheten.

annonse

I oktober ble «Frau S» fra Østerrike dømt for å si at profeten Mohammed var «pedofil», påstanden var begrunnet med at han hadde giftet seg med en seks år gammel jente. Men å si det, er «religiøst hat», ifølge Menneskerettighetsdomstolen.

– Det er lov til å fornærme den kristne religionen, men ikke den muslimske religionen. Det er vanskelig å tenke seg et mer åpenbart tilfelle av doble standarder enn dette, skriver Laughland.

Dobbelstandardene blir enda mer tydelige med tanke på at «Frau S» diskuterte fakta, men det var hennes konklusjon som var «religiøst hat». Om en sammenlikner med Pussy Riot, så var det en bevisst provokasjon mot en religion.

Dette viser strukturelle mangler mener John Laughland, og han påstår at mange i Den europeiske menneskerettighetsdomstol har en «politisk agenda».

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon