Inntrøndelag Tingrett i Steinkjer. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

En mann i 30-årene er i Inntrøndelag tingrett dømt til to år og fire måneders fengsel etter at han voldtok en 13 år gammel gutt som han møtte på nettet.

annonse

Mannen fra Verdal møtte 13-åringen i februar i år. De to kom i kontakt via en datingapp for homofile og fortsatte deretter kontakten på Snapchat.

13-åringen var redd for at mannen ville fortelle familie og venner om kontakten mellom de to, og at han skulle fortelle alle at 13-åringen var homofil. Gutten gikk derfor med på å møte mannen, som deretter kom på besøk og forgrep seg på gutten. Ifølge dommen sa gutten tydelig ifra at han ikke ville og at han følte seg presset til seksuelle handlinger.

Etter besøket skal mannen ha bedt om nye møter med 13-åringen og forsøkte å true med å sladre dersom han ikke gikk med på det. Da valgte 13-åringen å fortelle sin mor om det som hadde skjedd og saken ble anmeldt og rullet opp.

Den dømte mannen erkjente seg skyldig i tiltalebeslutningen og er, i tillegg til fengselsstraffen, dømt til å betale 100.000 kroner i erstatning til 13-åringen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.