Hamas og andre militante palestinske grupper kunngjør en våpenhvile med Israel. Egypt har fungert som megler.
Meldingen om våpenhvile kommer etter at det ifølge det israelske forsvaret (IDF) ble skutt rundt 460 raketter mot Israel fra Gaza-stripen. Israel har svart med luftangrep mot rundt 160 mål i det palestinske området.
På israelsk side ble en palestinsk mann drept og flere personer såret som følge av raketter som har slått ned i byer og boligområder. Seks palestinere er drept i israelske angrep mot Gazastripen. Mange frykter nå at situasjonen kan utvikle seg til krig i stor skala.
Israel har så langt ikke bekreftet meldingene om en avtale. Den israelske regjeringens sikkerhetsråd besluttet tirsdag ettermiddag å fortsette luftangrepene mot Gazastripen hvis det anses som nødvendig.
– Forespørsler fra Hamas om å få i stand våpenhvile kom fra fire ulike meklere. Israel svarte at utviklingen på bakken vil være avgjørende for Israels reaksjon, sa en israelsk tjenestemann etter at møtet var over.
De fire meklerne som tjenestemannen nevnte, er Egypt, FN, Norge og Sveits, skriver Haaretz.
Det egyptiske utenriksdepartementet oppfordret tirsdag Israel om å stanse militæraksjonene på Gaza-stripen etter at våpenhvilen kom på plass.
– Det er nødvendig å få slutt på volden og eskaleringen, og å roe ned situasjonen umiddelbart, heter det i en uttalelse fra Kairo.
Hamas-leder Ismail Haniyeh sa tirsdag at Hamas vil stanse sine rakettangrep mot Israel hvis Israel stanser sine luftangrep mot Gazastripen.
– Den palestinske motstanden forsvarer sitt folk og seg selv mot israelsk aggresjon. Hvis okkupasjonsmakten stanser sin aggresjon, vil det være mulig å gå tilbake til en våpenhvile, sa Haniyeh.
Dagen i forveien uttalte Hamas at rakettangrepet var hevn mot Israel etter at Israel gjennomførte en operasjon i Khan Younis søndag. Da ble til sammen seks palestinere og en israeler drept i sammenstøtet.
FNs sikkerhetsråd skulle tirsdag møtes bak lukkede dører for å diskutere eskaleringen på Gazastripen. Det var ikke ventet noen resolusjoner, men en FN-utsending skulle orientere om situasjonen. Kuwait og Bolivia tok initiativ til møtet.
(©NTB)