Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO
annonse

Sverige står klart til å være vert for Jemen-fredsforhandlinger så fort som mulig, opplyser utenriksminister Margot Wallström.

annonse

– Vi forbereder oss på å ønske partene velkommen til Sverige når de er klare. Vi lener oss også på FNs Jemen-utsending Martin Griffiths og håper dette blir noe av. Det er nødvendig for alle som sulter og dør i Jemen. Det er på høy tid at vi får i stand fredssamtaler, sa Wallström tirsdag.

annonse

Hun håper et møte kan bli holdt innen utgangen av måneden.

– Vi forsøker å støtte Griffiths i alt han gjør og oppfordrer partene til å sette seg ved forhandlingsbordet, sa hun.

Griffiths skal orientere FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Jemen fredag denne uken. De siste dagene har kampene mellom den saudi-ledede koalisjonen, som støtter Jemens regjering, og Houthi-opprørerne, intensivert i havnebyen Hodeida.

annonse
annonse

Koalisjonen og dens støttespillere forsøker å gjenerobre Hodeida fra opprørerne. I løpet av halvannen uke skal nærmere 600 mennesker har blitt drept i byen, der om lag 80 prosent av all matimport og nødhjelp kommer inn i landet.

Kampene i Jemen begynte i 2014 da Houthi-opprørere tok kontroll over landets hovedstad Sana. En regional koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot de iranskvennlige Houthiene for å nedkjempe dem.

Over 10.000 mennesker er drept i krigen siden 2015, ifølge Verdens helseorganisasjon. FN har kalt situasjonen i landet for verdens verste humanitære katastrofe.

annonse
Reklame

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.