Arkeologer har funnet de første håndfaste restene etter en tapt by som de gamle grekerne antok var en bosetting dannet av trojanske krigsfanger.
Utgravinger fra september til begynnelsen av oktober i den sørlige greske regionen Peloponnes viste seg å være «bevis på den gamle byen [Teneas] eksistens», opplyste det greske kulturdepartementet tirsdag. Tenea er hittil stort sett kjent gjennom gamle tekster.
Funnene omfatter vegger etter bygninger, krukker, marmor- eller steingulv i bygninger, en spillterning og over 200 mynter som er datert fra perioden fra det fjerde århundret før Kristus til slutten av romertiden.
En krukke som inneholder levninger av to menneskefostre ble også funnet i en av bygningenes fundamenter, noe som er uvanlig, ettersom de gamle grekerne pleide å begrave sine døde på organiserte gravsteder utenfor bymurene.
Lite er kjent om Tenea, bortsett fra gamle referanser i noen tekster der det knyttes forbindelser til Troja og antakelser om at Trojas krigsfanger fikk tillatelse til å grunnlegge byen.
(©NTB)