Bergen 20181114. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (t.h.) og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen svarer på spørsmål etter at de onsdag møtte mannskapet som var om bord da fregatten Helge Ingstad havarerte i forrige uke. Foto: Alexander Øvrebø / NTB scanpix
annonse
annonse

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) har møtt mannskapet som var om bord da fregatten Helge Ingstad havarerte i forrige uke.

Møtet mellom forsvarsministeren og mannskapet fant sted om bord i Helge Ingstads søsterskip Roald Amundsen i Bergen onsdag ettermiddag. Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen var også til stede på møtet.

Etter møtet roste Bakke-Jensen mannskapet for å ha reagert raskt med å berge hverandre i en krevende situasjon.

annonse

– Det har vært en flott dag med sterke historier og møter. Når det krevdes, så gjorde de absolutt alt de kunne. Dette kunne ha gått mye dårligere. Jeg er ufattelig glad alle kom seg på land, sier forsvarsministeren til Bergens Tidene.

Preget mannskap

Forsvarsministeren ville ikke si så mye om selve hendelsesforløpet da fregatten kolliderte med tankskipet Sola.

– Nå skal vi la havarikommisjonen gjøre sin jobb. De skal undersøke hendelsesforløpet, så kan vi i mellomtiden konsentrere oss om mannskapet, som skal ha ros for måten de håndtere dette på, sier Bakke-Jensen til TV 2.

annonse

Mannskapet på 137 personer ble evakuert fra fregatten etter kollisjonen, og åtte personer ble lettere skadd i sammenstøtet. To av dem ble sendt til Haukeland universitetssjukehus og de seks andre til legevakten.

Besetningen skal ha blitt svært preget av hendelsen, og ble i etterkant av ulykken tatt hånd om på et mottakssenter på Haakonsvern, Sjøforsvarets hovedbase like utenfor Bergen.

Mangler en fregatt

Da kollisjonen skjedde var Helge Ingstad på vei tilbake til Haakonsvern etter å ha deltatt i NATO-øvelsen Trident Juncture.

Fregatten er en del av NATOs stående maritime styrke, men med en fregatt ute av spill tror likevel forsvarsministeren at det kan la seg gjøre å tilby NATO en alternativ løsning.

– Nå planlegger vi for hvordan vi kan oppfylle seilingsdøgnene med de fartøyene vi har. Og så får vi se med tanke på NATO og andre forpliktelser om vi eventuelt kan tilby andre typer kapasiteter. Jeg mener vi skal kunne klare å oppfylle forpliktelsene våre, sier forsvarsministeren til TV 2.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon