Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 • 63
 •  
 •  
 •  
 •  

Londontur for ny og gammel stortingsgruppe, sommeravslutning og juleavslutning er noe av det sekretariatsleder Per Kristian Solbak i Frps stortingsgruppe oppgir at partiets fremste folkevalgte brukte 1,4 millioner kroner på i fjor.

I snitt blir det 26.900 kroner per stortingsrepresentant, skriver Aftenposten. Til sammenligning kan statlige institusjoner bruke 467 kroner per person til såkalte velferdstiltak som julebord, sommerfest eller andre sosiale tiltak.

Fremskrittspartiet er Stortingets tredje største parti, men har det suverent største budsjettet til fest og moro – både i totalbeløp og per person. Pengene partiene bruker til velferdsformål for stortingsgruppene, overføres over statsbudsjettet.

Professor Per Lægreid ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen reagerer:

– De burde gått foran med et godt eksempel fremfor å legge seg på et helt annet nivå enn det som forventes av andre som lever på skattebetalernes penger, sier han til avisen.

Høyres stortingsgruppe brukte nest mest penger til velferdstiltak med 13.551 kroner. Deretter følger KrF, Venstre og Ap med et hyggebudsjett like over og like under 4.000 kroner. SV har brukt 2.300 kroner og Senterpartiet 1.800 kroner pr ansatt/stortingsrepresentant.

Verken Høyre eller Frp har svart på spørsmål om hvorfor stortingsgruppene deres fortjener å bruke henholdsvis 57 og 27 ganger mer på sosiale tiltak enn det som kan brukes på statlige ansatte.

Sekretariatsleder Snorre Wikstrøm i Aps stortingsgruppe sier at partiet fra og med 2018 ikke lenger dekker utgifter til alkohol på arrangementer, og at det fra neste år innføres en egenandel på om lag 5.000 kroner i året for stortingsrepresentantene som blant annet skal dekke sosiale arrangementer.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 63
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]