Spesialsoldater, illustrasjonsbilde. Pixabay. Foto: Pexels
annonse
annonse

Planer om et slags militærkupp ble nylig avverget i Tyskland. 200 elitesoldater hadde planer om å drepe tyske toppolitikere og ledere for asylgrupper, rapporterer Daily Mail.

De 200 elitesoldatene tilhørte enheter tilsvarende det britiske SAS. De hadde lagt konkrete planer for det de kalte Dag X – øyeblikket hvor lov og orden var i ferd med å kollapse i Tyskland. Gruppen anså at Dag X var nært forestående.

Dag X ville gruppen skape kaos ved å drepe De Grønnes leder Claudia Roth, utenriksminister Heiko Maas og ekspresident Joachim Gauck. I tillegg ville de ta livet av ledere for ulike asylgrupper, som de holdt ansvarlig for voldtekter, terror og sosial uro. Men tysk politi avslørte planene og avverget dødsskvadronene.

annonse

Ifølge Daily Mail trodde tysk politi først at dette var vill fantasi mellom soldater påvirket av alkohol, men dette endret seg etter forhør av en tidligere major i det tyske luftforsvaret.

Gruppen skal ha vokst ut fra Uniter, en tysk organisasjon for krigsveteraner fra 1996 som tidligere jobbet med å hjelpe krigsveteraner fra Afghanistan og Afrika, skriver Daily Mail. Gruppen har vokst kraftig etter at Angela Merkel åpnet grensene i 2015. Uniter på sin side benekter kjennskap til gruppen.

Tyske autoriteter skal ha gjennomsøkt treningsleire langs grensen mot Østerrike og Sveits, på jakt etter ammunisjon, mat og drivstoff.

De påståtte konspirasjonsplanene er etter det Resett kjenner til ikke nevnt i større tyske medier, noe som kan tolkes på ulike måter. Saken ble først kjent gjennom det tyske mediet OnlineFocus. Saken er også gjengitt i ulike internasjonale medier som Sputnik News og ynetnews.com.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon