Sveriges statsminister Stefan Löfven og utdanningsminister Gustav Fridolin under Pride i Stockholm i 2016. Foto: TT News Agency/Erik Nylander/via REUTERS
annonse
annonse

En homofil asylsøker fra Irak ble i 2016 mishandlet av minst tyve personer ved en nå nedlagt asylbolig ved herregården Westsura i Surahammar i Västmanland i Sverige. Kun en av gjerningsmennene er nå tiltalt for hendelsen, som fant sted ved en institusjon som skulle være trygg for homofile migranter, en såkalt «LHBT-sertifisert» asylbolig. Dette rapporterer SVT.

Mellom 20 og 30 personer oppgis å ha vært delaktig i mishandlingen, samtlige er asylsøkere bosatt i institusjonen.

Mishandlingen skjedde da den homofile mannen ville spise lunsj sammen med sin kjæreste i matsalen asylsøkerne ved boligen delte. I boligen fantes det en egen avdeling for homofile, ettersom disse på grunn av kulturelle faktorer risikerer trusler og vold fra andre migranter.

annonse

Da den homofile irakeren og hans kjæreste satte seg ned ved et av bordene for å spise, ble de andre migrantene ved bordet svært opprørte, og gjorde det klart at de ikke ønsket å spise i selskap av homofile personer. Etter å ha blitt overtalt av personalet flyttet irakeren og hans kjæreste seg til et annet bord, men heller ikke dette var akseptabelt for flere av de andre migrantene.

Den tiltalte afghanske asylsøkeren gikk frem og gav irakeren et knyttneveslag. Like etterpå strente mange av de andre i matsalen bort for å delta i den videre mishandlingen av den hjelpeløse mannen. Under tumultene som oppstod ble det også fremsatt trusler, parert med andre sjikanerende utsagn, som for eksempel «jeg skal knulle moren din».

Stolene i matsalen ble benyttet som våpen mot den homofile mannen. Etter en stund kunne mannen føres i sikkerhet av personalet.

annonse

Den tiltale afghaneren har medgitt at han slo irakeren, og har hevdet at sistnevnte forulempet han og hans families ære.

Asylboligen ved Westsura fikk massiv støtte da det som Sveriges eneste asylbolig ble «LHBT-sertifisert av RFSL. Personalet ble for eksempel kurset i såkalt «normkritikk».

Samhällsnytt skriver at flere homofile asylsøkere ikke ønsket ikke ønsket å flytte til Westsura, fordi deres legning da skulle bli kjent for andre migranter ved boligen, og til og med i hjemlandet, og at dette kunne by på alvorlige problemer dersom de fikk avslag på sine asylsøknader.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon