Joshua French tjener penger på å holde foredrag om sine opplevelser fra Kongo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

FN-veteran og stortingsrepresentant Erlend Larsen mener det blir feil om Joshua French ikke betaler tilbake deler av summen det kostet å få ham hjem til Norge.

Høyre-representanten har i en kronikk i Aftenposten ytret sin mening under overskriften «Joshua French bør takke Norge». Nå sier han til Aftenposten at French, sett i lys av at han dro på et risikofylt oppdrag, bør dekke deler av utgiftene staten hadde med å få ham hjem

– Det gir et galt signal dersom staten skal bruke fellesskapets midler på å hente ut folk som har brutt lokale lover, sier Erlend Larsen.

annonse

Pressetalsperson Frode Andersen i Utenriksdepartementet opplyser at det vurderes om og hvordan krav om refusjon knyttet til konsulære saker i utlandet kan fremmes.

Larsen understreker at hans poeng ikke er knyttet til French sin foredragsvirksomhet.

– Det er ikke snakk om hevn, men at en person har et eget ansvar for det han gjør, og den situasjonen han setter seg i. De to dro frivillig til Kongo på et privat risikofylt oppdrag, sier Larsen.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon