Sylvi Listhaug. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Sylvi Listhaug (Frp) fikk kritikk fra pårørende da hun la ut bilde av seg selv og pasienter på en demensavdeling. Bildet ble redigert og sladdet i etterkant.

annonse
annonse

Bildet av Listhaug som spiser sammen med pasienter på en demensavdeling i Frp-styrte Os kommune ble lagt ut sammen med bilde av middagen eldre blir servert i KrF-Ap-styrte Bergen kommune. Hensikten var å argumentere for Listhaugs påstand om at Os serverer eldre bedre mat.

annonse

Pårørende og Ap-politiker Trine Lindborg reagerte på at bildet ble lagt ut uten tillatelse fra sykehjemmet eller de pårørende. Hun sier til Bergens Tidende det er «forferdelig at uskyldige mennesker skal dras inn i denne saken slik».

– De har ikke bedt henne om å komme, og ikke kan de skjerme seg fra henne. Å bruke et slikt bilde i en slik sammenheng, for å få fram et politisk poeng, synes jeg forferdelig lite om, sier Lindborg.

annonse
annonse

Listhaug svarer ikke på spørsmål om bildet, men hennes politiske rådgiver Espen Teigen sier bildet ble tatt av noen i lokallaget i Bergen.

– Vi jobbet under forutsetning av at bildet både ble tatt og brukt av dem i tråd med de reglene som gjaldt. Bildet er nå fjernet, svarer han på epost.

Bildet er for øvrig ikke fjernet, men noe redigert og ansiktene til pasientene er sladdet.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.