Foto: Olmo Calvo / AP / NTB scanpix

95 migranter ble plukket opp fra en båt i havsnød i Middelhavet, og tatt med ombord i et lasteskip som førte dem tilbake til Libya, der de i tre døgn har nektet å gå i land. Det rapporterer Sveriges Radio.

annonse

Migrantene har mottatt mat, vann og tror fra FNs internasjonale organisasjon for migrasjon, IOM. Ifølge kystvakten har det pågått forhandlinger i tre døgn for å få migrantene til å gå i land, uten at migrantene har gitt seg.

Samtidig skal Italias statsminister Guiseppe Conte og Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian i møte med libyske kolleger på Sicilia for å diskutere situasjonen i Libya. Til å begynne med var det meningen at også Donald Trump og Vladimir Putin skulle delta på dette møtet, men det ble senere bestemt at de to presidentene stedet sender andre representanter.

Italias innenriksminister Matteo Salvini har på sin side gått lei av at andre EU-land ikke ser ut til å være behjelpelige med å få kontroll på tilstrømningen av migranter til Italia.

– Dersom folk var vant til å behandle Italia som en flyktningleir frem til nå, så vil det med min regjering stanses nå. I stedet for å vente på at Brüssel sender de små brevene sine, vil vi være de som sender stygge brev til Brüssel, fordi jeg har fått nok av denne dritten. Jeg har fått nok av at resten av Europa behandler Italia som en flyktningleir, sa Salvini til pressen nylig.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.