Foto: Olmo Calvo / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

95 migranter ble plukket opp fra en båt i havsnød i Middelhavet, og tatt med ombord i et lasteskip som førte dem tilbake til Libya, der de i tre døgn har nektet å gå i land. Det rapporterer Sveriges Radio.

Migrantene har mottatt mat, vann og tror fra FNs internasjonale organisasjon for migrasjon, IOM. Ifølge kystvakten har det pågått forhandlinger i tre døgn for å få migrantene til å gå i land, uten at migrantene har gitt seg.

Samtidig skal Italias statsminister Guiseppe Conte og Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian i møte med libyske kolleger på Sicilia for å diskutere situasjonen i Libya. Til å begynne med var det meningen at også Donald Trump og Vladimir Putin skulle delta på dette møtet, men det ble senere bestemt at de to presidentene stedet sender andre representanter.

Italias innenriksminister Matteo Salvini har på sin side gått lei av at andre EU-land ikke ser ut til å være behjelpelige med å få kontroll på tilstrømningen av migranter til Italia.

– Dersom folk var vant til å behandle Italia som en flyktningleir frem til nå, så vil det med min regjering stanses nå. I stedet for å vente på at Brüssel sender de små brevene sine, vil vi være de som sender stygge brev til Brüssel, fordi jeg har fått nok av denne dritten. Jeg har fått nok av at resten av Europa behandler Italia som en flyktningleir, sa Salvini til pressen nylig.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]