Foto: AP Photo/Jens Meyer
annonse
annonse

En majoritet blant tyskerne sier at den høye innvandringen landet har hatt de siste årene har medført at de ikke lenger føler seg hjemme i eget land, ifølge en ny studie.

Studien er publisert som del av universitetet i Lepzigs forskning på såkalte «autoritære holdninger» i Tyskland, og viser en økning i andelen tyskere som sier de opplever seg selv som fremmede i eget land på 12 prosentpoeng siden forrige gang tyskere ble stilt samme spørsmål, i 2014. 56 prosent av de spurte sa i 2018 at de føler seg som fremmede i eget land, på grunn av den muslimske innvandringen.

I den 328 sider lange studien fremkommer også en hel del andre avsløringer. 44 prosent av de spurte sier at de kunne ha støttet et forbud mot muslimsk innvandring, en økning på 7,5 prosent fra 2014. Dette standpunktet har mest støtte i det tidligere Øst-Tyskland (51 prosent), men også i vest er motstanden mot muslimsk innvandring stor (42 prosent). Videre mener 36 prosent av Tyskland har blitt «farlig utvannet» på grunn av masseinnvandringen.

annonse

Den tyske kringkasteren Deutsche Welle har rapportert om tallene, og har hevdet at holdningene som fremkommer tyder på et voksende «hat» i det tyske befolkningen.

Ifølge studiens ledende forfatter, Oliver Decker, representerer de «fremmedfientlige» holdningene som fremkommer i studien en trussel mot demokratiet. Dette til trodd for at 90 prosent av befolkningen mener at demokrati er et gode, ifølge samme studie. Decker mener at befolkningen ikke har forstått konseptet demokrati, og at «selve demokratiet kan være truet av demokratisk valgte politikere».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon