Stockholm, Sverige. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Svenske kommuner skal beslaglegge folks boliger, slik at flyktninger kan overta dem, det foreslås i en underskriftskampanje, undertegnet av riksdagspolitikeren Maria Ferm fra det svenske Miljöpartiet. Underskriftskampanjen omtales på Katerina Janouchs nettside.

Kampanjene handler i utgangspunktet om at svenske kommuner må begynne å kjøpe inn boliger for flyktningene, fordi ifølge personene bak kampanjen skal flyktninger «ha rett til en leilighet eller villa om de har mange barn».

Videre mener man at før man kan sette av penger til å kjøpe boliger, så må kommunene kunne ekspropriere eiendom der folk har «for store boliger», som når barn har flyttet hjemmefra.

annonse

– Før det avsettes penger til dette formålet skal kommunene kunne evakuere personer som har for store boliger, f.eks der barna har flyttet hjemmefra, eller samboere der den ene partneren har en bolig et annet sted, heter det i kampanjen.

– Vi må hjelpe de nyankomne med verdige boliger. Si nei til teltleirer, skrives det avslutningsvis.

Foto: Skjermdump fra Katerina Magasin.

Selve kampanjen er opprettet og underskrevet av Maria Ferm-Svensson, som er en av representantene i den svenske Riksdagen, fra Miljöpartiet.

annonse

Katerina Janouch skriver på sin nettside at formuleringene i teksten gjør at hun får «frysninger langs ryggen», ikke minst fordi at regjeringen Löfven har lagt et forslag om å endre reglene for ekspropriering. Forslaget innebærer, ifølge Ledarsidorna, at tidligere vilkår for ekspropriering, som at eieren kompenseres med 125 prosent av markedsverdi, opphører.

– Du kan miste alt. Din gård, din skog, din hage. Høres det galt ut? Det er galt. Det er sykt, skriver Katerina

Underskriftskampanjen til Maria Ferm er siden fjernet fra nettet.

Oppdatering 16.11.2018 kl. 10:10

Caroline Kling, som er kommunikasjonsansvarlig for Miljöpartiet i riksdagen, skriver i en epost til Resett at opplysningene som fremkommer hos Katerina Janouch er basert på en person som har utgitt seg for å representere Miljöpartiet.

Kling skriver:

«Någon okänd person har lagt upp en felaktig namninsamlingskampanj på en namninsamlingssajt som heter skrivunder.com. Där för de fram ett väldigt skruvat och absurt politiskt förslag, som går ut på att misskreditera Miljöpartiet, kanske eftersom de tycker det är roligt att driva med oss? Det hela skulle kunna vara politisk satir, alla som läser förslaget förstår att det helt enkelt inte kan vara sant, det är för skruvat. Hur som helst, man har skrivit under med ett falskt namn som ska likna den riktiga gruppledarens namn i Miljöpartiet de Gröna i riksdagen. Man har också hittat på ett namn på en lokalavdelning, man kallar sig i inlägget för “MP i Högalid”, som är en lokalavdelning som inte existerar.»

Hun skriver også at: «Det är också en påstådd absurd politik som varken Miljöpartiet eller något annat parti i Sverige driver, vare sig på höger- eller vänsterflanken.»

annonse

Resett har ingen grunn til å tro at Caroline Kling ikke er oppriktig i å ta avstand fra uttalelsene som ble referert i originalartikkelen til Katerina Janouch. Vi beklager derfor at artikkelen i Resett opprinnelige gjenga og tilla disse meningene til Miljöpartiet. Den originale teksten beholdes imidlertid for dokumentasjonens del med oppdateringen som her er lagt til.

Redaksjonen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon