Max Holden. Foto: Pattayapolitiet
Del saken
 • 411
 •  
 •  
 •  
 •  

Max Holden fra Oslo ble funnet død klokken 9 onsdag morgen i Pattaya. Han ble funnet under grusomme omstendigheter da han hang blodig og synlig for alle, ca. 4-5 meter ned fra toppen av leilighetsbygget, Northshore Condominium i soi Pattaya 5, Jomtien, hvor han bodde.

Holden, som nå var blitt 69 år gammel, jobbet blant annet som tryllekunstner i Oslo før han flyttet til Thailand for over 10 år siden. Han hadde store kuttsår på kroppen, et kulehull rett under munnen og var hengt etter nakken i et tau som var festet til en brannhydrant på toppen av bygget.

Blod rant nedover veggen og for de som opplevde å se dette før politiet – som først etter mange timer fikk fjernet kroppen – var det en traumatisk opplevelse. Det ble funnet et slags selvmordsbrev sammen med en del andre ting ved hydranten. Brevet, eller rettere sagt arket som ble funnet ser ut som en huskeliste, hvor man finner ord som tau, hydrant, regnfrakk osv.

Flere medier har derfor betegnet dette som et selvmord, men kilder innad i Pattayapolitiet som Resett har snakket med, opplyser om at det er iverksatt full etterforskning av saken, da de har gjort flere mistenkelige funn både ved og rundt dødsfallet.

Holden var gift med en thailandsk kvinne, og hadde ifølge kilder som sto oslomannen nær, en vane med å lage slike «huskelapper». De hadde imidlertid snakket med ham dagen før, og alt virket som vanlig da. De kan fortelle at Max Holden hadde levd med trusler mot seg i over et halvt år nå. Han hadde mye penger og noen var ute etter ham.

Av hensyn til familien og etterforskningen på nåværende tidspunkt ønsker ikke Resett å komme med ytterligere informasjon rundt disse forholdene.

Oppdatering:

Ifølge sjef ved Pattayapolitiets hovedkvarter, Apichai Krobtech, er etterforskningen nå avsluttet og man konkluderer med at Max Holden tok selvmord. Krobtech sier dette i et intervju med Pattaya News.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 411
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]