Max Holden. Foto: Pattayapolitiet
annonse
annonse

Max Holden fra Oslo ble funnet død klokken 9 onsdag morgen i Pattaya. Han ble funnet under grusomme omstendigheter da han hang blodig og synlig for alle, ca. 4-5 meter ned fra toppen av leilighetsbygget, Northshore Condominium i soi Pattaya 5, Jomtien, hvor han bodde.

Holden, som nå var blitt 69 år gammel, jobbet blant annet som tryllekunstner i Oslo før han flyttet til Thailand for over 10 år siden. Han hadde store kuttsår på kroppen, et kulehull rett under munnen og var hengt etter nakken i et tau som var festet til en brannhydrant på toppen av bygget.

Blod rant nedover veggen og for de som opplevde å se dette før politiet – som først etter mange timer fikk fjernet kroppen – var det en traumatisk opplevelse. Det ble funnet et slags selvmordsbrev sammen med en del andre ting ved hydranten. Brevet, eller rettere sagt arket som ble funnet ser ut som en huskeliste, hvor man finner ord som tau, hydrant, regnfrakk osv.

annonse

Flere medier har derfor betegnet dette som et selvmord, men kilder innad i Pattayapolitiet som Resett har snakket med, opplyser om at det er iverksatt full etterforskning av saken, da de har gjort flere mistenkelige funn både ved og rundt dødsfallet.

Holden var gift med en thailandsk kvinne, og hadde ifølge kilder som sto oslomannen nær, en vane med å lage slike «huskelapper». De hadde imidlertid snakket med ham dagen før, og alt virket som vanlig da. De kan fortelle at Max Holden hadde levd med trusler mot seg i over et halvt år nå. Han hadde mye penger og noen var ute etter ham.

Av hensyn til familien og etterforskningen på nåværende tidspunkt ønsker ikke Resett å komme med ytterligere informasjon rundt disse forholdene.

Oppdatering:

annonse

Ifølge sjef ved Pattayapolitiets hovedkvarter, Apichai Krobtech, er etterforskningen nå avsluttet og man konkluderer med at Max Holden tok selvmord. Krobtech sier dette i et intervju med Pattaya News.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon