Riksdagspolitiker fra Sverige, Hanif Bali (M). Foto: Wikimedia Commons
annonse
annonse

Den svenske riksdagspolitikeren Hanif Bali fra Moderaterna har begitt seg inn i en pågående debatt i Sverige om en trangbodd somalisk familie i Göteborg. Den høyreorienterte politikeren mener at familien ikke skulle ha fått så mange barn, når de hverken har jobb eller en passende bolig. Dette rapporterer Nyheter Idag.

Publikasjonen Hem og Hyra var først ute med å omtale den somaliske mannen og hans familie på hele 11 personer, to voksne og ni barn, som deler en toromsleilighet i Sveriges nest største by. Dette hevder familien kommer av at det er vanskelig å få tak i en leilighet i Göteborg mens de er arbeidsløse. Bali forstår ikke hvorfor mannen og hans kone har fortsatt å få flere barn, trass i at ingen av dem har jobb eller en passende bolig.

På Twitter skriver den frittalende, moderate politikeren at mannen som stod frem i Hem og Hyra åpenbart mangler folkevett.

annonse

– Men hallo, hvorfor har du fortsatt med å trykke ut avkom under disse seks årene når du er arbeidsløs, mangler passende bolig og åpenbart folkevett?, skriver Bali tidlig onsdag morgen.

Foto: Skjermdump fra Twitter.

Videre noterer Bali at familien faktisk burde ha råd til en større bolig på leiemarkedet i Göteborg, da en så stor familie har krav på svært generøse bidrag – om lag 40 000 kroner ifølge riksdagspolitikeren.

For et antall år siden gjorde Fria Tider beregninger om hvor mye en innvandrerfamilie med tre barn kan få i sosiale bidrag per måned. De kom frem til en sum på 21 810 kroner. I år gjorde Metros granskere en ny beregning som viste at denne første beregningen fra Fria Tider var for forsiktig. Granskerne kom frem til at samme trebarnsfamilie får 24 175 kroner per måned. Det er ikke kjent hvor mye en nibarnsfamilie får.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon