Riksdagspolitiker fra Sverige, Hanif Bali (M). Foto: Wikimedia Commons
annonse

Den svenske riksdagspolitikeren Hanif Bali fra Moderaterna har begitt seg inn i en pågående debatt i Sverige om en trangbodd somalisk familie i Göteborg. Den høyreorienterte politikeren mener at familien ikke skulle ha fått så mange barn, når de hverken har jobb eller en passende bolig. Dette rapporterer Nyheter Idag.

annonse

Publikasjonen Hem og Hyra var først ute med å omtale den somaliske mannen og hans familie på hele 11 personer, to voksne og ni barn, som deler en toromsleilighet i Sveriges nest største by. Dette hevder familien kommer av at det er vanskelig å få tak i en leilighet i Göteborg mens de er arbeidsløse. Bali forstår ikke hvorfor mannen og hans kone har fortsatt å få flere barn, trass i at ingen av dem har jobb eller en passende bolig.

annonse
Reklame fra Resett butikken

På Twitter skriver den frittalende, moderate politikeren at mannen som stod frem i Hem og Hyra åpenbart mangler folkevett.

– Men hallo, hvorfor har du fortsatt med å trykke ut avkom under disse seks årene når du er arbeidsløs, mangler passende bolig og åpenbart folkevett?, skriver Bali tidlig onsdag morgen.

annonse
Reklame
Foto: Skjermdump fra Twitter.

Videre noterer Bali at familien faktisk burde ha råd til en større bolig på leiemarkedet i Göteborg, da en så stor familie har krav på svært generøse bidrag – om lag 40 000 kroner ifølge riksdagspolitikeren.

For et antall år siden gjorde Fria Tider beregninger om hvor mye en innvandrerfamilie med tre barn kan få i sosiale bidrag per måned. De kom frem til en sum på 21 810 kroner. I år gjorde Metros granskere en ny beregning som viste at denne første beregningen fra Fria Tider var for forsiktig. Granskerne kom frem til at samme trebarnsfamilie får 24 175 kroner per måned. Det er ikke kjent hvor mye en nibarnsfamilie får.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse