Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Borgarting lagmannsrett har senket straffen for tre unge menn som er dømt for bortføringssaken på Holmlia i Oslo i 2015. En mann og en kvinne er frikjent.

I Oslo tingrett ble alle fem dømt til fengsel fra fem år til fem år og ti måneder. I Borgarting lagmannsrett har tre personer fått redusert fengselsstraffene til mellom tre år og ni måneder til fire år og ni måneder.

– Vi har ikke fått snakket med klienten ennå, men vi legger til grunn at hun selvsagt er fryktelig lettet, sier den 40 år gamle kvinnens forsvarer, Johannes Wegner Mæland, til TV 2.

annonse

Påtalemyndigheten har ennå ikke tatt stilling til om de vil anke saken.

– Det er en svært omfattende dom. Vi må bruke tid på å sette oss nøye inn i dette. utover det har jeg ingen kommentar per nå, sier statsadvokat Kirsti Guttormsen.

Det var i 2015 at en 50 år gammel mann ble bortført fra Holmlia og utsatt for grov vold i en leilighet på Hauketo. Først etter to døgn ble han sluppet fri i et skogholt på Mortensrud.

At offeret ble påført alvorlig psykisk skade og har varig redusert livskvalitet som en følge av bortføringen, ble lagt til grunn i dommen.

annonse

«Lagmannsretten finner ikke noen formildende omstendigheter ved selve frihetsberøvelsen.”, heter det i dommen.

Lagmannsretten mener det er grunn til straffereduksjon som følge av politiets behandlingstid i saken og henviser også til mennenes unge alder.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon