Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Resett rapporterte torsdag om den svenske samfunnsdebattanten Katerina Janouchs påstand om at det svenske Miljöpartiet går inn for å beslaglegge boliger og gi til flyktninger. Det avkreftes som feilaktig i Dagens Nyheter.

I artikkelen Resett siterte fremgikk det at Miljöpartiets riksdagspolitiker Maria Ferm hadde startet en underskriftskampanje for å få kommuner til å kjøpe boliger til flyktninger. I kampanjen stod det også at om man ikke hadde penger til dette formålet, skulle man beslaglegge folks boliger uten kompensasjon. Kampanjen ble fjernet kort tid etter at den ble opprettet, uten å ha fått særlig oppmerksomhet.

Men kampanjen kommer ikke fra Miljöpartiet. Det finnes ikke et lokallag som heter Miljöpartiet Högalid, og Maria Ferm heter ikke Maria Ferm-Svensson. Miljöpartiet har ikke programfestet å beslaglegge boliger til flyktninger.

annonse

I 2014 foreslo MP i Sollentuna at kommunen skulle gi villaeiere mulighet til å leie ut en del av sin bolig til flyktninger, men det som fremgår i kampanjen er ikke MPs politikk.

– Selvfølgelig er det fake. Jeg heter ikke Ferm-Svensson, og har aldri laget en sånn underskriftskampanje, og MP har ikke engang et lokallag som heter det, sier Maria Ferm selv til DN.

Resett beklager feilrapporteringen. Sverige er et land som vekker oppsikt i flere internasjonale medier om dagen, på grunn av en dramatisk kriminalitetsutvikling og parallellsamfunn, og en låst politisk situasjon. Det er påfallende at så mange har trodd på den forfalskede MP-kampanjen. Øyensynlig fant mange det fullt i tråd med det man kunne forvente fra Miljöpartiet basert på tidligere politikk.

annonse

Caroline Kling, som er kommunikasjonsansvarlig for Miljöpartiet i riksdagen, skriver imidlertid i en epost til Resett at opplysningene som fremkommer hos Katerina Janouch er en «absurd politik som varken Miljöpartiet eller något annat parti i Sverige driver, vare sig på höger- eller vänsterflanken.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon