Politifolk foran en demonstrasjon mot statsminister Angela Merkels besøk til Chemnitz fredag. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Hundrevis demonstrerte da Tysklands statsminister Angela Merkel besøkte Chemnitz. Byen har tidligere i år vært vertssted for innvandringskritiske opptøyer.

Mange demonstranter fra ytre høyre ropte slagord som «forræder av folket, «reis vekk» og «Merkel må gå» da den tyske statsministeren besøkte Chemnitz fredag.

Enkelte hadde også på seg T-skjorter med mer støtende slagord, mange med referanser til nazismen, inkludert «Heil Merkel».

annonse

Flere av demonstrantene tilhører en gruppe som kaller seg «Merkeljugend», en referanse til Adolf Hitlers ungdomsgruppe «Hitlerjugend».

Merkels besøk til Chemnitz finner sted nærmere tre måneder etter at byen var vertssted for voldelige ytre høyre-protester i kjølvannet av at to asylsøkere ble anklaget for å stå bak knivdrapet på en 35 år gammel tysk mann i sommer.

Under besøket ba Merkel misfornøyde innbyggere i byen om å ta avstand fra høyreekstremister og fremmedfrykt-motiverte demonstrasjoner.

I forkant hadde Merkels kontor uttalt at hensikten med besøket var å se hvordan Chemnitz’ innbyggere arbeider for å leve sammen gjennom gjensidig respekt og toleranse. Besøket var Merkels andre til Chemnitz siden 2009.

annonse

Etter måneder med interne stridigheter i regjeringen og svake resultater i delstatsvalg rundt om i Tyskland kunngjorde Merkel i oktober at hun går av som CDU-leder og at hun ikke stiller til gjenvalg som statsminister.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon