Politifolk foran en demonstrasjon mot statsminister Angela Merkels besøk til Chemnitz fredag. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Hundrevis demonstrerte da Tysklands statsminister Angela Merkel besøkte Chemnitz. Byen har tidligere i år vært vertssted for innvandringskritiske opptøyer.

annonse

Mange demonstranter fra ytre høyre ropte slagord som «forræder av folket, «reis vekk» og «Merkel må gå» da den tyske statsministeren besøkte Chemnitz fredag.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Enkelte hadde også på seg T-skjorter med mer støtende slagord, mange med referanser til nazismen, inkludert «Heil Merkel».

Flere av demonstrantene tilhører en gruppe som kaller seg «Merkeljugend», en referanse til Adolf Hitlers ungdomsgruppe «Hitlerjugend».

Merkels besøk til Chemnitz finner sted nærmere tre måneder etter at byen var vertssted for voldelige ytre høyre-protester i kjølvannet av at to asylsøkere ble anklaget for å stå bak knivdrapet på en 35 år gammel tysk mann i sommer.

annonse
annonse

Under besøket ba Merkel misfornøyde innbyggere i byen om å ta avstand fra høyreekstremister og fremmedfrykt-motiverte demonstrasjoner.

I forkant hadde Merkels kontor uttalt at hensikten med besøket var å se hvordan Chemnitz’ innbyggere arbeider for å leve sammen gjennom gjensidig respekt og toleranse. Besøket var Merkels andre til Chemnitz siden 2009.

Etter måneder med interne stridigheter i regjeringen og svake resultater i delstatsvalg rundt om i Tyskland kunngjorde Merkel i oktober at hun går av som CDU-leder og at hun ikke stiller til gjenvalg som statsminister.

annonse
Reklame

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.