Jan Herdal
Redaktør for oljekrisa.no
Illustrasjonsbilde. FNs hovedkvarter i New York. 27. september, 2018. REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo
Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

EUs Komiske Jean-Claude (Juncker) mer enn antyder nå at «populistene» er negative til FNs migrasjonsplan fordi de ikke har lest den. Det kan jo også være stikk motsatt – at nakkehårene reiser seg nettopp fordi de har satt seg inn i planen.

En underkommunisert del av FNs «Global Compact on Migration» er at den også inneholder klare direktiver om å styre og disiplinere mediene. Nederst på side 24 av den engelske versjonen står følgende avsnitt:

«Promote independent, objective and quality reporting of media outlets, including internetbased information, including by sensitizing and educating media professionals on migration-related issues and terminology, investing in ethical reporting standards and advertising, and stopping allocation of public funding or material support to media outlets that systematically promote intolerance, xenophobia, racism and other forms of discrimination towards migrants, in full respect for the freedom of the media.»

FN ber utilslørt de underskrivende regjeringer om å påvirke mediene, inkludert de nettbaserte. Erna vil forplikte seg til å fremme hva FN kaller «uavhengig, objektiv og kvalifisert rapportering», ved bl.a. å «utdanne» mediefolk i migrasjonsspørsmål og terminologi, og investere i «etiske standarder» og annonsering, dvs. betalt propaganda ved hjelp av skattemidler.

Kyniske sjeler vil kanskje hevde at norske hovedstrømsmedier allerede er fullt utlært. De trenger ikke flere kurs i ensretting.

Myndighetene i det enkelte land oppfordres videre til å trekke tilbake pressestøtte eller materiell støtte til medier som «systematisk fremmer intoleranse, fremmedfrykt, rasisme og andre former for diskriminering av migranter, i full respekt for pressefriheten.»

Javisst. I full respekt for pressefriheten. Tenk litt på den. Krig er fred. Svart er hvitt. Frihet er slaveri, og dumhet er styrke.

Ifølge FN er det våre myndigheter som skal definere innholdet i ord som intoleranse, fremmedfrykt og rasisme. De skal utdanne mediene, og bestemme hva som er uavhengig, objektiv og kvalifisert journalistikk på området. De medier som ikke følger parolene, skal sanksjoneres.

Hvis FN får det som de vil, kommer Norge til å bli et samfunn vi ikke vil sammenlikne oss med.

Det er heldigvis sjelden kost å lese så åpne og utilslørte angrep på nasjonalt demokrati og pressefrihet. Både FN og EU framstår som stadig mer uhyggelige, altomfattende, totalitære konstruksjoner. George Orwells 1984 var en advarsel, ikke en bruksanvisning.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]