annonse
annonse

Gunnar Stavrum skriver i Nettavisen at man «ytterst til høyre» i norsk offentlighet finner «nettstedet Resett», som han mener er «en verden av løgn, halvsannheter og konspirasjonsteorier». Kommentaren konkluderer med at Helge Lurås må be om unnskyldning for å ha forulempet kvinnelige navigatører og soldater.

Stavrums presiserer innledningsvis at han synes det er bra med et mangfold av nettsider med ulik politisk orientering, men at dette ikke er en «fribillett for å spre løgner og halvsannheter, i en saus av konspirasjoner». Det er Resett-redaktør Helge Lurås kommentar angående om kvinner i Forsvaret, i forbindelse med KNM Helge Ingstad-havariet.

Han skriver at Lurås mener at kvinner i Forsvaret er en mulig årsak til havariet, og at det finnes en konspirasjon for å holde dette skjult.

annonse

– Resett er som milde krusninger på overflaten sammenlignet med det som foregår under overflaten på sosiale medier. Både på åpne og lukkede grupper på Facebook går delingen av intervjuet med de fire kvinnelige navigatørene fra 2017 sin seiersgang, og folk som ikke aner hvem som var ombord slår rundt seg med sjikane og hets, skriver Stavrum.

Stavrum minner om at ingen per dags dato kjenner til årsaken til at KNM Helge Ingstad havarerte.

– Ikke er jeg spesielt interessert i om den ansvarlige var same, homofil, stril eller fra Oslo Vest – rett og slett fordi det er null holdepunkter for å hevde at det har noen ting med havariet å gjøre. Både mannlige og kvinnelige offiserer har gått gjennom en tung seleksjonsprosess, og de har solid utdannelse. Men det er ingen vaksine for å gjøre menneskelige feil.

Avslutningsvis ber han Resett-redaktør Helge Lurås be om unnskyldning for å ha forulempet kvinner.

annonse

– Hvis Helge Luraas har et minimum av ære og rettskaffenhet, så unnskylder han den grunnløse svertingen av uskyldige personer. Det er lov å gjøre feil, men det er ikke lov å tviholde på løgn og usannheter og spre konspirasjonsteorier mot bedre vitende.

Med saken har Nettavisen laget en meningsmåling, der leserne blir spurt om hva de synes om Resett. I skrivende stund mener 54 prosent at Resett er et viktig korrektiv til de toneangivende mediene. 41 prosent sier at Resett sprer en saus av usannheter og konspirasjonsteorier. 5 prosent svarer «annet».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon