annonse

Gunnar Stavrum skriver i Nettavisen at man «ytterst til høyre» i norsk offentlighet finner «nettstedet Resett», som han mener er «en verden av løgn, halvsannheter og konspirasjonsteorier». Kommentaren konkluderer med at Helge Lurås må be om unnskyldning for å ha forulempet kvinnelige navigatører og soldater.

annonse
annonse

Stavrums presiserer innledningsvis at han synes det er bra med et mangfold av nettsider med ulik politisk orientering, men at dette ikke er en «fribillett for å spre løgner og halvsannheter, i en saus av konspirasjoner». Det er Resett-redaktør Helge Lurås kommentar angående om kvinner i Forsvaret, i forbindelse med KNM Helge Ingstad-havariet.

annonse

Han skriver at Lurås mener at kvinner i Forsvaret er en mulig årsak til havariet, og at det finnes en konspirasjon for å holde dette skjult.

– Resett er som milde krusninger på overflaten sammenlignet med det som foregår under overflaten på sosiale medier. Både på åpne og lukkede grupper på Facebook går delingen av intervjuet med de fire kvinnelige navigatørene fra 2017 sin seiersgang, og folk som ikke aner hvem som var ombord slår rundt seg med sjikane og hets, skriver Stavrum.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Stavrum minner om at ingen per dags dato kjenner til årsaken til at KNM Helge Ingstad havarerte.

– Ikke er jeg spesielt interessert i om den ansvarlige var same, homofil, stril eller fra Oslo Vest – rett og slett fordi det er null holdepunkter for å hevde at det har noen ting med havariet å gjøre. Både mannlige og kvinnelige offiserer har gått gjennom en tung seleksjonsprosess, og de har solid utdannelse. Men det er ingen vaksine for å gjøre menneskelige feil.

Avslutningsvis ber han Resett-redaktør Helge Lurås be om unnskyldning for å ha forulempet kvinner.

– Hvis Helge Luraas har et minimum av ære og rettskaffenhet, så unnskylder han den grunnløse svertingen av uskyldige personer. Det er lov å gjøre feil, men det er ikke lov å tviholde på løgn og usannheter og spre konspirasjonsteorier mot bedre vitende.

Med saken har Nettavisen laget en meningsmåling, der leserne blir spurt om hva de synes om Resett. I skrivende stund mener 54 prosent at Resett er et viktig korrektiv til de toneangivende mediene. 41 prosent sier at Resett sprer en saus av usannheter og konspirasjonsteorier. 5 prosent svarer «annet».

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.