Beitostølen 20181117. Johannes Høsflot Klæbo under prologen på åpningshelga i langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Storfavoritt Johannes Høsflot Klæbo innfridde forventningene da han spurtslo Emil Iversen i sprinten på Beitostølen lørdag.

annonse

Trønderen ledet an i feltet, men Gjøran Tefre snek seg forbi før siste bakk. Da skrudde Klæbo på turboen og rykket ifra førdianeren, men bak truet Emil Iversen. Iversens angrep på oppløpet holdt ikke helt inn, og Klæbo gikk kontrollert inn til sin tredje strake sprintseier på Beitostølen.

Eirik Brandsdal tok tredjeplassen foran Tefre. Sindre Bjørnestad Skar og Finn-Hågen Krogh fikk det tungt i finalen og endte henholdsvis 7,94 og 9,94 sekunder bak Klæbo.

Tefre var i en klasse for seg i den første semifinalen. Vestlendingen var også sterkest i prologen da han snek seg forbi Klæbo. Iversen vant det andre semifinaleheatet foran Klæbo, som slakket ned da avstanden ned til konkurrentene var trygg.

Petter Northug måtte nøye seg med bare å gå sprintprologen på Beitostølen. Med 35.-plass var han et snaut sekund for sent ute til å sikre seg plass i utslagsrundene. Trønderen har slitt med formen og går ikke søndagens distanserenn i fri teknikk.

Johannes Høsflot Klæbo blir sjelden slått i sprintprologer. På Beitostølen måtte han se Gjøran Tefre snike seg forbi. Petter Northug klarte ikke å gå videre.

De fleste trodde Klæbo kom til å være raskest gjennom kvalifiseringen på 1,2 kilometer i skøytesprint, men Tefre ville det annerledes.

– Det var tungt, men flotte forhold. Jeg traff veldig bra på valgene i løypa og fikk en bra tid, sa Tefre til NRK.

Førde-løperen slo OL-mesteren Klæbo med 1,12 sekunder. Emil Iversen på tredjeplass ble slått med 1,62.

– Det er ikke ofte det skjer, sa Tefre om at noen slår Klæbo i sprintprolog.

– Jeg kjenner at jeg gikk skiløp i går, men det var greit, sa Klæbo til NRK.

Kasper Stadaas, Finn-Hågen Krogh, Håvard Solås Taugbøl og Eirik Brandsdal utgjorde resten av topp sju.

Nummer 35

Northug var energisk i starten, men fikk det litt mot slutten og hadde ikke stor nok fart til å ta en av 30 kvartfinalebilletter.

Trønderen var i mål som nummer 28, og han lå en stund på den siste plassen som ville tatt ham videre, men til slutt ble han skjøvet nedover til 35.-plassen. Veteranen var 86/100 sekund fra avansement.

Northug ble fredag disket for å gjøre skøytetak under 15-kilometeren i klassisk. Med prologexiten er han ferdig med sesongåpningen på Beitostølen. Han går nemlig ikke søndagens distanserenn i fri teknikk.

Droppet intervjuer

Før helgen snakket Northug veldig ned egne sjanser for at han blir å se i verdenscupen med det første. Han gikk så langt som å si at skikarrieren kan være over før årsskiftet om ikke formen blir bedre.

Northug var ikke innom pressesonen for å gjøre intervjuer etter sprintprologen.

Neste helg går han trolig norgescuprenn på Gålå.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.