Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Omar Elabdellaoui trodde han hadde scoret sitt første landslagsmål. Også Ola Kamara og Tarik Elyounoussi var millimeter fra å plusse på sin målkonto.

annonse

Alt i løpet av noen sekunder etter en halv time i fredagens nasjonsligakamp mot Slovenia, en av de største trippelsjanser som ikke er blitt mål i Norges landslags historie.

– Jeg var sikker på at den var inne, skal jeg være helt ærlig, men det var bra forsvarsspill, sa Elabdellaoui, som på innlegg fra Ole Selnæs nikket kontrollert mot lengste hjørne langt utenfor keepers rekkevidde.

Aljaz Struna slengte ut et bein og sparket ballen før den krysset målstreken. Den traff innsiden av stolpen og så ut til å være på vei til Ola Kamara, som i så fall ville fått en enkel oppgave med å score sitt femte landslagsmål.

– Men jeg måtte løpe rundt keeperen for å komme til ballen, og da kom den slovenske spilleren foran, sa Kamara, som så Miha Mevlja nå ballen først og sende den i stolpen en gang til. Derfra spratt den ut til Tarik Elyounoussi, som sto noen meter lenger bak.

annonse
annonse
Komisk

– Det var litt komisk. Jeg var sikker på at den første nikken skulle gå inn, men det var veldig godt gjort av forsvarsspilleren som reddet på streken. Så gikk den langs linja, og jeg var nesten sikker på at den var inne. Så var det stanga, og den kom til meg, men jeg traff den veldig galt. Det var fryktelig kjedelig, sa Tarik.

Det var noen hete øyeblikk etterpå.

– Jeg gjorde sånn VAR-tegn til dommeren. Fra min vinkel trodde jeg den var inne, man etter å ha sett situasjonen i reprise så tror jeg ikke det, sa Tarik, som fortsatt står med ni landslagsmål.

Nye sjanser

Kamara står fortsatt med fire og er fremdeles landslagets toppscorer i år med tre mål.

– Jeg synes ikke det var en miss da jeg ikke fikk returen i mål. Det var mer miss da jeg ikke nådde Markus’ (Henriksen) innlegg midt i annen omgang, sa han.

Mandag er det nye sjanser for dem som skal spille. Bjørn Maars Johnsen, som scoret Norges utligningsmål i Slovenia, hadde så vondt i ankelen at han måtte avbryte intervjuene og hinke i bussen, og Haitam Aleesami hadde teipet og nediset skulder etter bataljen mot Slovenia.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.