Lars Birkelund
Medieovervåker
Frilansjournalist Pål Refsdal. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Del saken
 • 360
 •  
 •  
 •  
 •  

NRKs Verdibørsen inneholdt 15. november en helt ukritisk koseprat med konvertitten Pål Salahdin Refsdal som helt uhindra fikk lov til å reklamere for den nye boka si og påstå at Al Qaeda-terrorister han har tilbragt åpenbart hyggelige stunder med er «svært tilbakeholdne med å angripe sivile». Vi snakker altså om den samme terrorgruppa som skal ha stått bak 9/11 hvor det ble drept ca 3000 sivile.

Refsdal påstår også at Vesten ikke har «handlet»i Syria (mens Vesten i virkeligheten har ført krig mot Syria siden 2011), at syriske myndigheter har brukt kjemiske våpen og at 90 % av drapene på sivile i Syria blir begått av myndighetene, fortsatt uten oppfølgende spørsmål fra Jostein Gjertsen, et av NRKs mange mikrofonstativer. Og det er ikke første gang NRK lar Refsdal få breie og briske seg.

Hva blir det neste, at NRK lar nazister få prate om hvor hyggelig de har det hver gang de møtes?

Sikkert er det i alle fall at NRK aldri har tillatt at tilhengere av det sekulære og populære «regimet i Syria får prate uhindra. For fortielse og diskreditering av disse er det som må til for å lure det norske folk til å akseptere USA/NATO/Norges krigføring mot Syria, et folk som imidlertid ikke lenger lar seg lure av NRK og de andre NATO-medienes propaganda.

Det med kjemiske våpen er i beste fall en halvsannhet. For det finnes til og med (minst) en terrorgruppe som for lengst har innrømmet bruk av slike våpen: Jaysh al-Islam, som dessuten regjerte i det området som hevdes å ha blitt rammet av et kjemisk angrep i april 2018. «On April 8, 2016, a spokesman for the rebel group admitted that «forbidden» weapons had been used against Kurdish militia and civilians in Aleppo.

Men ikke nok med det, også USAs utenriksdepartement har innrømmet at terrorgrupper i Syria har brukt kjemiske våpen, ved å advare mot å reise til Syria nettopp på grunn av den faren. «Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, and other violent extremist groups include the use of suicide bombers, kidnapping, small and heavy arms, improvised explosive devices, and chemical weapons». Her lå reiserådet før det ble slettet:  Her link til en artikkel som bl.a. inneholder skjermdump av reiserådet som ble sletta:

Påstanden 90 % stammer fra en åpenbar partisk organisasjon, Syrian Network for Human Rights, som roper på regimeskifte og invasjon. SNHR er en av grunnene til at FN ga opp å holde oversikt over antall drepte i krigen, da tallene fra de forskjellige «tellekorpsene» sprikte i alle retninger. Tallene ble mao brukt som en del av propagandakrigen.

Refsdal hevdet videre at han ikke vet hva slags samfunn disse jihadistopprørerne ønsker seg. Men det bør i alle fall han, konvertitten, vite: sharialover med steining, pisking, halshogging av vantro osv. Så hvorfor i all verden tier han om det? Og hvorfor gravde ikke Gjertsen mer i det spørsmålet?

Det Thomas Hegghammer (introdusert som en av verdens mest kjente og respekterte eksperter på terrorisme og voldelig islamisme») sa etterpå er mer objektivt og beskrivende, men det fungerer i denne settingen som aksept og godkjennelse av hva Refsdal sa. Sandpåstrøing.

Altså: jeg tviler ikke på Hegghammers ekspertise og at terroristene er glade i poesi osv, som både Refsdahl og Hegghammer påpeker. Men hvorfor skulle de ikke være glade i poesi? Og hvorfor er det akkurat Al Qaeda NRK ufarliggjør på denne måten? Hvorfor ikke eksempelvis Ku Klux Klan eller Vigrid? Det må være fordi Al Qaeda er på NRK/NATO/Norges side i krigen mot Syria, Iran og Russland. Jeg ser ingen annen forklaring.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 360
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]