Finansminister Siv Jensen. (Foto: AP/Francisco Seco/NTB scanpix)
annonse
annonse

Finansminister Siv Jensen (Frp) nekter å beløpsfeste oppussingen av hytta hun leier i Oslofjorden, fordi hun mener det er en privatsak.

Statsråden har fått kritikk for at hun leier en 50 kvadratmeter stor hytte av milliardær Johan H. Andresen i Oslofjorden for bare 40.000 kroner i året. Gavepåstandene har Jensen avfeid med at hun selv pusser opp hytta. Hun ønsker imidlertid ikke å beløpsfeste oppussingen, skriver E24.

– Det er min sak hva jeg bruker mine penger på og om jeg har valgt panel som koster 100 eller 500 kroner per meter, sier Jensen til nettstedet.

annonse

Det er av samme grunn uaktuelt å etterkomme eventuelle forespørsler fra Stortinget om å legge fram kvitteringene for utgiftene, mener Jensen.

– Jeg er opptatt av å opptre ryddig og korrekt, og vise åpenhet. Det har jeg gjort. Samtidig mener jeg at selv statsråder har rett på privatliv. Innkjøp av materialer, maling og så videre er belastet min private økonomi.

Johan H. Andresen ble av Jensen i 2014 oppnevnt som leder av Etikkrådet, som rådgir regjeringen i spørsmålet om investeringer i oljefondet. Jensen avviser at dette skulle være problematisk.

Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at hytta ble utrustet med nytt bad, kjøkken og peis i forbindelse med Jensens overtakelse. Jensen opplyser til E24 at hun blant annet har malt tak, vinduer og vegger i hytta.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon