Lars Lagerbäck har skapt et norsk landslag med stor spillstyrke, men frykter at dominansen går ut over effektiviteten. Her gir han instrukser før søndagens trening i Nikosia. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

Lars Lagerbäck er glad for at landslaget har fått stor spillstyrke, men tror det kan gå ut over effektiviteten at Norge dominerer kampene så klart.

annonse
annonse

– Vi har kontrollert kampene og spilt veldig bra. Det går nesten ikke å spille bedre fram til motstanderens boks, men med så stor dominans tetter motstanderen igjen med ti utespillere nesten hele tiden, og det blir trangt, sier han.

annonse

– Vi er nesten blitt litt for bra til det, med så stor dominans i kamp etter kamp. Når vi neste år møter enda bedre motstand enn i år vil det kanskje bli åpnere kamper der vi får bedre betalt.

I neste års EM-kvalifisering vil Norge få et par motstandere fra de øverste hyllene. I år har det stort sett vært lag fra eget nivå.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Norges landslag, som historisk sett har gjort det best når det har kunnet kontre mot ballbesittende motstandere, har i kamp etter kamp vært det spillende laget.

– Vi ønsker innimellom å kontre også, men det er vanskelig når du møter lag som ligger så lavt og har så lite ball, sier Mohamed Elyounoussi til NTB.

Besittelsestallene
Dette er UEFAs tall for Norges ballbesittelse i nasjonsligaen:
* Kypros hjemme: 58 prosent

* Bulgaria borte: 56 prosent

* Slovenia hjemme: 59 prosent

* Bulgaria hjemme: 52 prosent

* Slovenia borte: 62 prosent

I fredagens kamp i Ljubljana fullførte Norge nesten dobbelt så mange pasninger som hjemmelaget (426 mot 227).

Tror på samme kampbilde
– Jeg tror vi kommer til å være relativt dominerende også mot Kypros. Det er et lag som har gjort bra fra seg i nasjonsligaen med god defensiv organisering, men jeg tror de vil ligge ganske lavt og at kampen vil ligne mye på den i Slovenia, sier Lagerbäck.
Han har gjort grep under trening for å få opp effektiviteten.

– Vi har hatt en øvelse som skal få opp bevegeligheten i boks. Jeg vil også vise noen videoklipp som gjelder bevegelse og samhandling foran mål. Det er viktig å understreke at det ikke bare handler om spissene, men om hvilken service de får, sier han.

Effektivitet kan bli avgjørende når Norge mandag jager et resultat som gir gruppeseier i nasjonsligaen.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.