Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
annonse

Den svenske amnestiet ble satt i verk i oktober og skal vare ut i januar. Den omfatter håndgranater, sprengelementer og pyrotekniske artikler som ikke er registrert.

annonse

Formålet med amnestiet er å minske tilgangen til eksplosiver i kriminelle miljøer.

annonse

– Det er kommet inn mer enn vi hadde trodd, både flere henvendelser og større mengder. Men det er ikke kommet inn så mye av det som var hensikten med amnestier, sier prosjektleder Bengt Grönlund.

Håpet var at personer i kriminelle miljøer skal bruke anledningen til å kvitte seg med ulovlige eksplosive saker uten å risikere straff. Men likevel er det vanskelig å få gjennomfør dette uten å avsløre hvem man er, siden opplegget er basert på at politiets bombegruppe skal komme og hente det man melder om.

På en drøy måned er det kommet inn til sammen 354 kilo krutt som stammer fra finkalibret ammunisjon, forskjellig tennutstyr, sprengelementer og registreringspliktig pyroutstyr.

annonse
annonse

NTB-TT

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.