Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Tusenvis møtte opp da flere organisasjoner og bedrifter lørdag kveld arrangerte Nattevandring for FNs bærekraftmål i Bergen. Dette skriver Bergens Tidende.

Arrangørene har hevdet at over 5000 mennesker deltok i marsjen. De vandrende gikk fra Fløibanens nedre stasjon opp til Skansen og ned til Vågallmenningen. Mange av de fremmøtte hadde hodelykter på seg.

Initiatitaker Lisbet Nærø er svært fornøyd med oppmøtet.

– FNs bærekraftsmål nummer 17 handler nettopp om hvordan myndigheter, næringsliv og sivilsamfunnet må samarbeide for å oppnå bærekraftig utvikling. Det beviste over 5000 bergensere at vi kan i dag, sier hun.

Langs ruten passerte de vandrende lysende kuber med informasjon om de 17 bærekraftsmålene FN har vedtatt. Disse målene omtales som en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

– Dette er en veldig fin måte å markere noe viktig, samtidig som at ungene kan lære om bærekraft og verden. Og så er det koselig å gjøre noe sammen, sier Hilde Eklund Breisnes, som sammen med søsteren sin og hvert sitt barn går midt i toget.

Også statsminister Erna Solberg deltok på vandringen, sammen med Bergens ordfører Marte Mjøs Persen. Hun påpeker at FNs bærekraftsmål ligger til grunn for mye av norsk politikk.

– Dette er jo mål som jeg jobber med daglig. Vi arbeider sammen med FN, og dette ligger til grunn for mye av politikken vår, sier hun.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]