Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Tusenvis møtte opp da flere organisasjoner og bedrifter lørdag kveld arrangerte Nattevandring for FNs bærekraftmål i Bergen. Dette skriver Bergens Tidende.

annonse
annonse

Arrangørene har hevdet at over 5000 mennesker deltok i marsjen. De vandrende gikk fra Fløibanens nedre stasjon opp til Skansen og ned til Vågallmenningen. Mange av de fremmøtte hadde hodelykter på seg.

annonse

Initiatitaker Lisbet Nærø er svært fornøyd med oppmøtet.

– FNs bærekraftsmål nummer 17 handler nettopp om hvordan myndigheter, næringsliv og sivilsamfunnet må samarbeide for å oppnå bærekraftig utvikling. Det beviste over 5000 bergensere at vi kan i dag, sier hun.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Langs ruten passerte de vandrende lysende kuber med informasjon om de 17 bærekraftsmålene FN har vedtatt. Disse målene omtales som en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

– Dette er en veldig fin måte å markere noe viktig, samtidig som at ungene kan lære om bærekraft og verden. Og så er det koselig å gjøre noe sammen, sier Hilde Eklund Breisnes, som sammen med søsteren sin og hvert sitt barn går midt i toget.

Også statsminister Erna Solberg deltok på vandringen, sammen med Bergens ordfører Marte Mjøs Persen. Hun påpeker at FNs bærekraftsmål ligger til grunn for mye av norsk politikk.

– Dette er jo mål som jeg jobber med daglig. Vi arbeider sammen med FN, og dette ligger til grunn for mye av politikken vår, sier hun.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.