President Donald Trump sier at USA ikke har planer om å utlevere den omstridte muslimske predikanten Fethullah Gülen til Tyrkia, slik NBC News meldte tidligere denne uken. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
annonse

President Donald Trump sier at USA på nåværende tidspunkt ikke har noen planer om å utlevere Fethullah Gülen, som Tyrkia mener sto bak kuppforsøket i 2016.

annonse
annonse

NBC News meldte tidligere denne uken at Det hvite hus vurderer å utlevere predikanten Fethullah Gülen til Tyrkia, mot at Tyrkia legger mer press på Saudi-Arabia for drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

annonse

Da Trump besøkte brannofre i California lørdag, sa han at dette «ikke er til vurdering».

– Vi har et godt forhold til Tyrkia. Jeg kommer godt overens med president Recep Tayyip Erdogan. Han er en venn av meg. Han er en sterk mann, en tøff mann og en smart mann, sa Trump og fortsatte med at uansett hva USA kan gjøre, så det er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Tyrkiske myndigheter mener det var Gülen-bevegelsen som sto bak kuppforsøket. Bevegelsen ledes av den omstridte muslimske predikanten Fethullah Gülen, som lever i eksil i Pennsylvania USA. Gülen har nektet for å ha noe med kuppforsøket å gjøre.

Regjeringen i Tyrkia har gjentatte ganger krevd å få utlevert Gülen, noe USA har nektet.

Talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet uttalte til NBC News tidligere denne uken at TV-kanalens opplysning ikke er riktige. Hun sa at det «ikke er noen relasjon» mellom sakene.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.