President Donald Trump sier at USA ikke har planer om å utlevere den omstridte muslimske predikanten Fethullah Gülen til Tyrkia, slik NBC News meldte tidligere denne uken. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

President Donald Trump sier at USA på nåværende tidspunkt ikke har noen planer om å utlevere Fethullah Gülen, som Tyrkia mener sto bak kuppforsøket i 2016.

NBC News meldte tidligere denne uken at Det hvite hus vurderer å utlevere predikanten Fethullah Gülen til Tyrkia, mot at Tyrkia legger mer press på Saudi-Arabia for drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

Da Trump besøkte brannofre i California lørdag, sa han at dette «ikke er til vurdering».

– Vi har et godt forhold til Tyrkia. Jeg kommer godt overens med president Recep Tayyip Erdogan. Han er en venn av meg. Han er en sterk mann, en tøff mann og en smart mann, sa Trump og fortsatte med at uansett hva USA kan gjøre, så det er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt.

Tyrkiske myndigheter mener det var Gülen-bevegelsen som sto bak kuppforsøket. Bevegelsen ledes av den omstridte muslimske predikanten Fethullah Gülen, som lever i eksil i Pennsylvania USA. Gülen har nektet for å ha noe med kuppforsøket å gjøre.

Regjeringen i Tyrkia har gjentatte ganger krevd å få utlevert Gülen, noe USA har nektet.

Talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet uttalte til NBC News tidligere denne uken at TV-kanalens opplysning ikke er riktige. Hun sa at det «ikke er noen relasjon» mellom sakene.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]