Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
annonse

Russisk påtalemyndighet har igangsatt en ny etterforskning av den Putin-kritiske britiske finansmannen William Browder.

annonse

Han er allerede dømt in absentia for skatteunndragelse og annen økonomisk kriminalitet i Russland.

annonse

Mandag opplyste russisk påtalemyndighet at de også mistenker at Browder leder en internasjonal kriminell gruppe og står bak drap på fire personer. Han risikerer 20 års fengsel hvis han stilles for retten og blir funnet skyldig i anklagene.

Russiske myndigheter ønsker også å sette Browder på Interpols liste over ettersøkte – noe Interpol tidligere har avvist.

Browder avviser anklagene mot ham. Den britiske finansmannen leder en kampanje mot russisk korrupsjon og har bidratt til at blant andre USA har vedtatt sanksjoner mot flere russiske tjenestemenn.

annonse
annonse

Bakgrunnen for kampanjen er at advokaten Sergej Magnitskij, som tidligere jobbet for Browder, døde i et russisk fengsel i 2009. Magnitskij hadde anklaget russiske tjenestemenn for omfattende skattesvindel.

Russisk påtalemyndighet hevdet mandag at Browder selv kan ha drept Magnitskij med gift.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.