Politiet avfyrte skudd mot dekkene på en lastebil de forsøkte å stoppe ved Vinterbro lørdag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet vil trolig be om fire ukers varetekt for mannen som lørdag kjørte inn i to politibiler med lastebil og drapstruet flere politifolk.

Mannen i 40-årene skulle pågripes hjemme hos seg selv lørdag ettermiddag da han gikk amok. Han kjørte lastebilen sin inn i flere politibiler før han ble stanset etter det som beskrives som «en dramatisk forfølgelse» av Øst politidistrikt. Med minst åtte skudd fikk politiet omsider punktert tre av hjulene på lastebilen.

– Vi ser på hendelsen som så alvorlig at vi vil be om varetektsfengsling av hensyn til gjentakelsesfaren, sier politiadvokat Behreng Mirzaei i Øst politidistrikt til TV 2.

annonse

Politiet varsler at fengslingsmøtet vil finne sted i Follo tingrett mandag ettermiddag. Mannen er siktet for trusler mot flere tjenestepersoner og for skadeverk, men politiet åpner for at siktelsen kan bli endret.

– Akkurat hva det vil bli aktuelt å sikte ham for, vil ikke jeg spekulere i nå, sier politiadvokaten.

Bakgrunnen for hendelsen var at politiet tidligere på dagen hadde fratatt mannen hunden hans i forbindelse med et annet oppdrag. Mannen reagerte ved å ringe inn drapstrusler mot navngitte politifolk han mente var involvert i saken.

annonse

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon