Oslo tinghus. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse

En 16 år gammel gutt er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for voldtekt og ran av en 14 år gammel jente på Voldsløkka i Oslo i desember i fjor.

annonse
annonse

Tre år av dommen ble gjort betinget med en prøvetid på fire år, noe som er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Torunn Gran. Retten tok hensyn til guttens alder, ellers ville normalstraffen vært seks og et halvt års fengsel, heter det i dommen.

annonse

Den 14 år gamle jenta hadde avtalt å møte den tiltalte for å kjøpe hasj, men ble i stedet truet med kniv, fraranet telefonen og tvunget til å oppgi koden. Da hun skulle gå, tok gutten grep rundt nakken til jenta og la henne i bakken, truet henne på livet med kniv og voldtok henne.

Den dømte gutten var 15 år og ni måneder på gjerningstidspunktet i desember i fjor. Jenta var 14 år og 8 måneder. Han fikk strafferabatt på grunn av sin lave alder. Det at han har tilstått ble også vektlagt.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

16-åringen har vært tvangsplassert i barnevernsinstitusjon siden 20. desember i fjor, men har rømt flere ganger. Retten vurderte ungdomsstraff for gutten, men kom til at dette ikke var tilstrekkelig siden saken var så alvorlig.

– Omstendighetene er etter dette så grove at det av allmennpreventive hensyn og hensynet til opprettholdelse av den sosiale ro etter rettens syn er nødvendig å reagere med fengsel fremfor ungdomsstraff, heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen må 16-åringen betale en oppreisningserstatning på 200.000 kroner til jenta. Dommen var enstemmig.

Den tidligere ustraffede 16-åringen er også tiltalt for tre ran av ungdommer på Oslos vestkant i september og oktober i fjor. Denne saken kommer opp for Oslo tingrett i slutten av februar.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.