Oslo tinghus. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Del saken
 • 21
 •  
 •  
 •  
 •  

En 16 år gammel gutt er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for voldtekt og ran av en 14 år gammel jente på Voldsløkka i Oslo i desember i fjor.

Tre år av dommen ble gjort betinget med en prøvetid på fire år, noe som er i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Torunn Gran. Retten tok hensyn til guttens alder, ellers ville normalstraffen vært seks og et halvt års fengsel, heter det i dommen.

Den 14 år gamle jenta hadde avtalt å møte den tiltalte for å kjøpe hasj, men ble i stedet truet med kniv, fraranet telefonen og tvunget til å oppgi koden. Da hun skulle gå, tok gutten grep rundt nakken til jenta og la henne i bakken, truet henne på livet med kniv og voldtok henne.

Den dømte gutten var 15 år og ni måneder på gjerningstidspunktet i desember i fjor. Jenta var 14 år og 8 måneder. Han fikk strafferabatt på grunn av sin lave alder. Det at han har tilstått ble også vektlagt.

16-åringen har vært tvangsplassert i barnevernsinstitusjon siden 20. desember i fjor, men har rømt flere ganger. Retten vurderte ungdomsstraff for gutten, men kom til at dette ikke var tilstrekkelig siden saken var så alvorlig.

– Omstendighetene er etter dette så grove at det av allmennpreventive hensyn og hensynet til opprettholdelse av den sosiale ro etter rettens syn er nødvendig å reagere med fengsel fremfor ungdomsstraff, heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen må 16-åringen betale en oppreisningserstatning på 200.000 kroner til jenta. Dommen var enstemmig.

Den tidligere ustraffede 16-åringen er også tiltalt for tre ran av ungdommer på Oslos vestkant i september og oktober i fjor. Denne saken kommer opp for Oslo tingrett i slutten av februar.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 21
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]