Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

KrF og regjeringspartiene er nær ved å bli enige om neste års statsbudsjett. Nå gjenstår en siste godkjenning i partienes stortingsgrupper.

Klokka 19 tirsdag kveld kom forhandlerne fra Høyre, Frp, Venstre og KrF ut fra møterommet hvor de har sittet i timevis og slipt på forslaget til statsbudsjett.

– Vi har en helhetlig skisse til løsning som vi nå kommer til å innkalle våre grupper til å godkjenne i kveld. Vi håper at vi får tilslutning der, og i så fall har vi en budsjettavtale for 2019, sier finanskomiteens leder Henrik Asheim (H).

annonse
– Helhetlig opplegg

Dersom skissen blir godkjent i stortingsgruppene, presenteres budsjettavtalen klokka 21 tirsdag kveld.

– Jeg mener vi har funnet et helhetlig godt opplegg som vi kan gå tilbake til gruppen med og forhåpentligvis få en «GO» på, sier KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Forhandlerne er foreløpig knappe om innholdet i avtalen, men ifølge NRK får KrF ikke gjennomslag for å øke antall kvoteflyktninger.

Økt barnetrygd
annonse

Ifølge kanalen er det også enighet om at barnetrygden økes med rundt 1.000 kroner i året uavhengig av inntekt. Det blir dermed ikke en økning på 3.200 kroner slik KrF har ønsket. Samtidig har KrF fått gjennom den første økningen i barnetrygden på flere tiår.

– Vi er fornøyd med denne avtalen. Og grunnen til at vi har sittet så lenge i møte, er at vi skal bli enige om en pakke som betyr utgifter og inndekning som vi kan stå inne for alle sammen. Og det kan alle vi som har forhandlet om dette budsjettet, sier Høyres Asheim.

De fire partiene hadde gitt seg selv frist til tirsdag formiddag med å komme i mål, men det gikk ikke.

Fristen for avgivelse fra finanskomiteen på Stortinget har allerede blitt utsatt én gang, til 27. november. Planen har vært å ha finansdebatt én uke senere.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon