Et lasteskip ligger til kai i havnebyen Hodeida i Jemen, hvor det siden i sommer har pågått harde kamper mellom den Saudi-ledede koalisjonen og Houthi-opprørere. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FNs spesialutsending Martin Griffiths reiser igjen til Jemen, etter at nye kamper brøt ut i havnebyen Hodeida mandag.

Det er ventet at Griffiths vil møte ledere for Houthi-bevegelsen i hovedstaden Sana onsdag for å forberede fredssamtaler i Sverige i løpet av de kommende ukene.

Kampene i den strategisk viktige havnebyen Hodeida blusset opp igjen mandag kveld, etter en periode med pause i kampene. Anonyme kilder sier til nyhetsbyrået AP at kampene mandag startet da den Saudi-ledede koalisjonen, som støtter den internasjonalt anerkjente regjeringen i landet, gjennomførte flere luftangrep mot opprørerne i og rundt Hodeida. Det var også gatekamper flere steder i byen. Houthi-opprørerne gjennomførte på sin side artilleriangrep mot koalisjonens posisjoner i byen.

annonse

Ifølge medier styrt av Houthi-bevegelsen varte kampene mandag i rundt fire timer og flere ble drept.

Tirsdag morgen sier innbyggere som bor rundt 100 kilometer utenfor Hodeida til AFP at kampene har roet seg igjen.

Koalisjonen har forsøkt å gjenerobre Hodeida fra opprørerne siden i sommer. Koalisjonsstyrkene står nå rundt fem kilometer fra havnen hvor nesten all importen og nødhjelpen kommer inn til det kriserammede landet.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon