Et lasteskip ligger til kai i havnebyen Hodeida i Jemen, hvor det siden i sommer har pågått harde kamper mellom den Saudi-ledede koalisjonen og Houthi-opprørere. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix
annonse

FNs spesialutsending Martin Griffiths reiser igjen til Jemen, etter at nye kamper brøt ut i havnebyen Hodeida mandag.

annonse

Det er ventet at Griffiths vil møte ledere for Houthi-bevegelsen i hovedstaden Sana onsdag for å forberede fredssamtaler i Sverige i løpet av de kommende ukene.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Kampene i den strategisk viktige havnebyen Hodeida blusset opp igjen mandag kveld, etter en periode med pause i kampene. Anonyme kilder sier til nyhetsbyrået AP at kampene mandag startet da den Saudi-ledede koalisjonen, som støtter den internasjonalt anerkjente regjeringen i landet, gjennomførte flere luftangrep mot opprørerne i og rundt Hodeida. Det var også gatekamper flere steder i byen. Houthi-opprørerne gjennomførte på sin side artilleriangrep mot koalisjonens posisjoner i byen.

Ifølge medier styrt av Houthi-bevegelsen varte kampene mandag i rundt fire timer og flere ble drept.

Tirsdag morgen sier innbyggere som bor rundt 100 kilometer utenfor Hodeida til AFP at kampene har roet seg igjen.

annonse
annonse

Koalisjonen har forsøkt å gjenerobre Hodeida fra opprørerne siden i sommer. Koalisjonsstyrkene står nå rundt fem kilometer fra havnen hvor nesten all importen og nødhjelpen kommer inn til det kriserammede landet.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.