Et lasteskip ligger til kai i havnebyen Hodeida i Jemen, hvor det siden i sommer har pågått harde kamper mellom den Saudi-ledede koalisjonen og Houthi-opprørere. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix

FNs spesialutsending Martin Griffiths reiser igjen til Jemen, etter at nye kamper brøt ut i havnebyen Hodeida mandag.

annonse

Det er ventet at Griffiths vil møte ledere for Houthi-bevegelsen i hovedstaden Sana onsdag for å forberede fredssamtaler i Sverige i løpet av de kommende ukene.

Kampene i den strategisk viktige havnebyen Hodeida blusset opp igjen mandag kveld, etter en periode med pause i kampene. Anonyme kilder sier til nyhetsbyrået AP at kampene mandag startet da den Saudi-ledede koalisjonen, som støtter den internasjonalt anerkjente regjeringen i landet, gjennomførte flere luftangrep mot opprørerne i og rundt Hodeida. Det var også gatekamper flere steder i byen. Houthi-opprørerne gjennomførte på sin side artilleriangrep mot koalisjonens posisjoner i byen.

Ifølge medier styrt av Houthi-bevegelsen varte kampene mandag i rundt fire timer og flere ble drept.

Tirsdag morgen sier innbyggere som bor rundt 100 kilometer utenfor Hodeida til AFP at kampene har roet seg igjen.

Koalisjonen har forsøkt å gjenerobre Hodeida fra opprørerne siden i sommer. Koalisjonsstyrkene står nå rundt fem kilometer fra havnen hvor nesten all importen og nødhjelpen kommer inn til det kriserammede landet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.