Illustrasjonsbilde. (Fra v) Tore Sagen, Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
annonse
annonse

Kringkastingsrådet har ifølge Medier24 fått inn 191 henvendelser før det neste møtet på torsdag. 16 av dem gjelder humorprogrammet Radioresepsjonen på radio P13, av et innslag der Resett ble kalt nazistisk.

Under det aktuelle innslaget omtaler Tore Sagen Resett som en «nazistisk organisasjon», og programlederteamet stilte spørsmål ved om ikke Resetts ansatte bruker brune uniformer på jobb. De omstridte uttalelsene skapte reaksjoner, som altså har medført 16 klager til Kringkastingsrådet.

– Jeg syns det er veldig trist at Radioresepsjonen, som jeg har hatt mye glede av i årevis, henger ut Resett.no som Nazister. Dette bør NRK holde seg for gode til i et humorprogram, skriver en av klagerne.

annonse

Ifølge NRK er det totalt kommet inn 191 henvendelser til rådet. Det er kommet inn syv klager på NRKs omtale og behandling av Sylvi Listhaug, blant annet under intervjuer av henne i forbindelse med den nylige lanseringen av hennes bok. Nytt på Nytt har fått 20 klager, og en del mener at programmet er politisert og partisk.

– Når 90% av programmet handler om å henge ut Norges tredje største parti, så begynner det å bli politisk orientert. Dette er et humorprogram, ikke en politisk gapestokk, skriver en annen klager om en «Nytt på Nytt»-sending der Siv Jensen var gjest.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon