Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
Før avtalen med Astrid Søgnen ble inngått, ble det sendt inn et brev som omhandler byrådsleder Raymond Johansens behandling av henne, skriver Dagbladet.
annonse

Sekretariatet for sentralt varslingsråd bekrefter overfor avisa at det er mottatt et brev før avtalen ble inngått med utdanningsdirektøren, og at avsender var hennes advokat Jan Fougner.

Avtalen mellom arbeidsgiver Oslo kommune og Søgnen ble inngått 13. november. Den innebærer at hun fratrer som utdanningsdirektør 1. desember.

I brevet rådet har fått fremsettes det påstander om at kommunens behandling av Søgnen kan være i strid med arbeidsmiljøloven.

annonse

Avsender spør om byrådsleder Johansen, som øverste leder av kommunens administrasjon, har ivaretatt sitt ansvar for å sørge for at hun ble behandlet på en god måte.

Raymond Johansen sier han de siste ukene har mottatt flere brev og kopier av brev fra Fougner.

– Jeg anser brevene som en del av den juridiske korrespondansen rundt det som var en pågående personalsak og videresendte derfor disse til den som har det løpende ansvaret for å håndtere hennes arbeidsforhold, kommunaldirektør Bente Fagerli. Noe av denne korrespondansen er også sendt kommunen gjennom den sentrale varslingsordningen, sier byrådslederen.

annonse

Brevets innhold skal vurderes i et møte som er berammet denne uken, ifølge avisa.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

[email protected]

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon