Demokratene vil granske Ivanka Trumps bruk av en privat epostkonto i regjeringssammenheng, melder Reuters. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratene vil granske Ivanka Trumps bruk av en privat epostkonto i regjeringssammenheng, melder Reuters. Presidenten selv kaller det hele «fake news».

Elijah Cummings, medlem av tilsyns- og reformutvalget i Representantenes hus, forteller til nyhetsbyrået at demokratene vil innlede granskingen når partiet overtar flertallet i Representantenes hus i januar.

Ivanka Trump er presidentens datter og seniorrådgiver i Det hvite hus. Tirsdag skrev Washington Post at hun i fjor brukte en privat epostkonto i jobbsammenheng, noe som er et brudd på det føderale regelverket. En talsmann for Trumps advokat har bekreftet at hun brukte en privat konto før hun ble informert om regelverket.

annonse

Presidenten selv kaller påstandene for «fake news», falske nyheter.

– I en kort periode sendte Ivanka noen eposter. De var ikke hemmelig som Clintons. De ble ikke slettet slik Clintons ble slettet, sier Trump.

Demokratenes overtakelse av Representantenes hus etter årets mellomvalg kan imidlertid bli en torn i siden for presidenten. Demokratene kan åpne flere granskinger av alt fra presidentens selvangivelse til administrasjonens kommunikasjonsvaner.

Trump har selv svart med at hvis demokratene gransker hans administrasjon i Representantenes hus, skal republikanerne granske dem i Senatet.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon