Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Sju måneder før perioden som leder for Etikkrådet for oljefondet løper ut, er jakten på en mulig erstatter for nåværende leder Johan H. Andresen i gang.

Finansdepartementet ba i et brev sendt 2. november om at Norges Bank måtte starte arbeidet med å finne en ny leder samt et nytt medlem til Etikkrådet, skriver Dagens Næringsliv.

Etikkrådet har som oppgave å anbefale hvilke investeringer oljefondet bør trekke seg ut av basert på de etiske retningslinjene for fondet.

annonse

Milliardær og Ferd-eier Johan H. Andresen har vært leder av Etikkrådet siden starten av 2015, og ble oppnevnt av finansminister Siv Jensen (Frp) etter innstilling fra Norges Bank.

Finansdepartementet skal ha innstillingen til ny leder innen 28. februar.

Det er fullt mulig at Andresen får fortsette, noe som vil gi finansminister Siv Jensen (Frp) habilitetsproblemer ettersom hun leier en etter hvert meget omtalt hytte av Andresen.

annonse

Dette må i så fall løses enten ved at hun erklærer seg inhabil og at en settestatsråd får ansvaret for å utnevne Andresen til en ny periode, eller ved å velge en helt ny leder.

Johan H. Andresen selv sier til avisen at han ikke finner det naturlig å kommentere prosessen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon