USAs forsvarsminister Jim Mattis sier de planlagte Jemen-samtalene i Sverige skal holdes i begynnelsen av desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Fredssamtaler mellom partene i Jemen skal holdes i Sverige i begynnelsen av desember, ifølge USAs forsvarsminister Jim Mattis.

annonse

Mattis sa onsdag at samtalene trolig vil bli holdt helt i begynnelsen av neste måned.

Representanter for Houthi-opprørerne og den internasjonalt anerkjente regjeringen til president Abedrabbo Mansour Hadi vil delta på møtet.

Houthi-opprørerne kontrollerer store områder i Jemen, blant annet hovedstaden Sana. Regjeringens styrker støttes av en internasjonal koalisjon som ledes av Saudi-Arabia.

Både Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, som også deltar i koalisjonen, støtter fredssamtalene, ifølge Mattis.

FN-utsendingen Martin Griffiths møtte onsdag ledere for Houthi-opprørerne i Sana. Opprørerne har tidligere krevd garantier for at deres sikkerhet ivaretas hvis de skal delta i fredssamtaler i utlandet.

Tre år med krig i Jemen har ført til en humanitær katastrofe. 85.000 barn kan ha dødd av underernæring siden konflikten begynte, ifølge Redd Barna.

FN har advart om at 14 millioner mennesker i Jemen risikerer å sulte. Svært mange av dem er avhengige av nødhjelp som fraktes via havnebyen Hodeida, hvor det nylig var harde kamper.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.