USAs forsvarsminister Jim Mattis sier de planlagte Jemen-samtalene i Sverige skal holdes i begynnelsen av desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse

Fredssamtaler mellom partene i Jemen skal holdes i Sverige i begynnelsen av desember, ifølge USAs forsvarsminister Jim Mattis.

annonse
annonse

Mattis sa onsdag at samtalene trolig vil bli holdt helt i begynnelsen av neste måned.

annonse

Representanter for Houthi-opprørerne og den internasjonalt anerkjente regjeringen til president Abedrabbo Mansour Hadi vil delta på møtet.

Houthi-opprørerne kontrollerer store områder i Jemen, blant annet hovedstaden Sana. Regjeringens styrker støttes av en internasjonal koalisjon som ledes av Saudi-Arabia.

annonse
annonse

Både Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, som også deltar i koalisjonen, støtter fredssamtalene, ifølge Mattis.

FN-utsendingen Martin Griffiths møtte onsdag ledere for Houthi-opprørerne i Sana. Opprørerne har tidligere krevd garantier for at deres sikkerhet ivaretas hvis de skal delta i fredssamtaler i utlandet.

Tre år med krig i Jemen har ført til en humanitær katastrofe. 85.000 barn kan ha dødd av underernæring siden konflikten begynte, ifølge Redd Barna.

FN har advart om at 14 millioner mennesker i Jemen risikerer å sulte. Svært mange av dem er avhengige av nødhjelp som fraktes via havnebyen Hodeida, hvor det nylig var harde kamper.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.