Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Antirasistisk senter vil få en økning i sin statsstøtte på 2,9 millioner neste år. Nyheten er omtalt av organisasjonsleder Rune Berglund Steen selv, på Facebook.

annonse
annonse

For en kort stund siden ble det klart at ARS ville få en reduksjon i støtten gitt fra Norsk Tipping på 2,7 millioner kroner. Denne reduksjonen kom etter at Stortinget vedtok en endret fordelingsordning i 2017. Nå har imidlertid de borgerlige partiene blitt enige om å øke støtten ARS får i «tilskudd til drift av nasjonale ressursmiljøer på integreringsfeltet», med 2,9 millioner kroner.

annonse

Det betyr at ARS kan fortsette sitt arbeid som før, da den nye tildelingen er noe større enn reduksjonen i støtten fra Norsk Tipping. Reduksjonen skulle egentlig medføre nedbemanninger for den såkalt antirasistiske organisasjonen. Nå blir ikke dette nødvendig.

– Akkurat nå er jeg fantastisk glad for at regjeringen fra neste år øker støtten vår over statsbudsjettet med 2,9 millioner kroner, skriver leder Berglund Steen på Facebook.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Berglund Steen skriver på Facebook at han særlig har satt pris på sin kontakt KrF, Venstre og Høyre hva gjelder denne saken. Også på ARS’ nettsider oppgir Berglund Steen at dialogen har vært spesielt god med disse tre partiene.

Men ikke alle er like fornøyde med beslutningen om å øke støtten til ARS. FrPs stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde sier at han «reagerer sterkt» på flere økte bevilgninger i budsjettenigheten mellom de borgerlige partiene.

– Det er en rekke bevilgninger jeg reagerer sterkt på. Bevilgninger som gjør det vanskeligere å bygge vårt samfunn på vår kristne kulturarv og våre humanistiske verdier, sier Tybring-Gjedde til Resett.

Han mener at KrF bevilger penger til visse miljøer for å vinne velgergrupper.

– Dagens samfunnsengasjerte ungdomsmiljøer er alle forankret på venstresiden. Det gjelder også kristne miljøer. Disse gruppene er jevnt over identiske på alle større samfunnsområder; bistand, klima, innvandring, flyktninger, flerkultur, skjønnmaling av islam og motstand mot vår fremste inntektskilde olje og gass. Og nettopp disse gruppene er det KrF sikrer enda større offentlige overføringer. Og man kan jo legge til at disse er støttet opp under medier med slagside mot venstre, konstaterer FrP’eren.

Christian Tybring-Gjedde advarer nå sine borgerlige kolleger om at FrP kan komme til å gå ut av regjering, over det som oppfattes som manglende gjennomslag for partiets politikk.

– Frustrasjonen og irritasjonen blant våre velgere nå er så stor, at de mener vi må gå ut av regjering, sier han til TV2.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.