USS Ronald Reagan, her under en felles militærøvelse med Sør-Korea i Sør-Kinahavet. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Myndighetene i USA og Sør-Korea vil begrense omfanget av en militærøvelser neste år for ikke å skape problemer i samtalene med Nord-Korea.

annonse

Det opplyste den amerikanske forsvarsministeren Jim Mattis onsdag. Militærøvelsen, som kalles Foal Eagle, holdes i Sør-Korea hver vår.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Nord-Korea har i mange år reagert sterkt på de mange militærøvelsene til USA og Sør-Korea. Det nordkoreanske regimet oppfatter øvelsene som en sikkerhetstrussel.

I fjor erklærte USAs president Donald Trump at militærøvelsene inntil videre ville bli innstilt. Den overraskende uttalelsen kom etter toppmøtet mellom Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore.

annonse
Reklame

Etter toppmøtet har imidlertid samtalene mellom USA og Nord-Korea gått trått. USA er svært misfornøyd med at Nord-Korea ikke har gjort mer for å bygge ned sitt atomvåpenprogram.

I august opplyste Jim Mattis at USA ikke hadde planer om å utsette flere militærøvelser sammen med Sør-Korea.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse