(AP Photo/Luigi Costantini)
annonse
annonse

I går ble Venezias mest kjente monumenter badet i rødt lys, i solidaritet med kristne verden over som forfølges for sin tros skyld.

Blant de som lyste effektfullt rødt mot nattehimmelen var Rialto-broen, Basilica di Santa Maria della Salute og Canal Grande.
Bak initiativet “Venezia i rødt” stod byrådet og en katolsk hjelpeorganisasjon. Initiativet rettet en spesiell hilsen til den pakistanske kristne kvinnen Asia Bibi. Hun ble nylig frikjent for angivelig blasfemi, men nektes å forlate landet.

Mange ortodokse muslimer i Pakistan krever fortsatt at hun skal henrettes. Anklagen skal bl.a. gå ut på at hun som uren vantro har begått den utålelige “forbrytelse” å hente vann fra samme brønn som muslimer.
Initiativet ble støttet av paven.

annonse

I et budskap til patriarken av Venezia, Francesco Moraglia, uttrykte han sorg over at så mange kristne forfølges for sin tros skyld, skriver Vatican News. Bedre seint enn aldri, vil vel mange si om pavens tilsynelatende oppvåkning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon