Kjell Ingolf Ropstad. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad lover å holde distriktene og primærnæringene høyt dersom partiet hans blir en del av regjeringen.

annonse

Etter å ha vunnet kampen om KrFs veivalg, er Ropstad med i sonderingene om å gå inn i dagens regjering. Der, og i forhandlingene som venter, lover han å løfte distriktene, skriver Nationen.

– Når vi er i en sonderingsfase og snart forhandlingsfase, prøver jeg å være tydelig på at vi verken kan stille ultimatum eller synliggjøre alle våre krav. Men vi prioriterer dette veldig høyt, og vil ikke gå inn i en regjering hvis det ikke blir en god plattform. Distrikter, landbruk og fisk er prioriterte områder, sier Ropstad.

Han vil ikke svare på om partiet vil kreve å få landbruksministeren i en eventuell ny flertallsregjering. Han vil heller ikke si hva partiet vil med landbruket, men fremhever sin egen distriktsbakgrunn. Ropstad sier han er en ivrig jeger og har drevet hogst som sommerjobb.

Selv om partiet i dag bare er valgt inn fra sju fylker i et belte fra Sogn og Fjordane til Telemark, har nestlederen ikke overraskende ambisjoner om gjenreise KrF som landsdekkende parti.

– Ja, definitivt, sier nestlederen og påpeker at stemmene fra Trøndelag, Innlandet og Nord-Norge bidro til å skaffe utjevningsmandater.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.