Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Eritrea og Etiopia har signert en fredsavtale. Det gjør det mulig å sende dem hjem, mener et israelsk Knesset-medlem, Sharren Haskel, som har lagt frem et lovforslag.

annonse

Lovforslaget sier at dersom en ulovlig innvandrer har søkt flyktningstatus i Israel på grunn av krigstilstand i sitt land, som nå er slutt, skal søknaden bli avslått, og innvandreren skal bli deportert tilbake til sitt land.

«Vi har nylig lært at Eritrea og Etiopia signerte en fredsavtale som bringer krigen mellom dem til en slutt. Dette kan gjøre det mulig for innenriksministeren, hvis kontor er ansvarlig for Israels innvandringspolitikk, å sende disse asylsøkere tilbake til Deres land,» sier Haskel til Israel Hayom.

Befolknings- og innvandringsmyndighetens tall viser at det for tiden er 35.000 ulovlige innvandrere i Israel, rundt 25.000 av dem, eller 72%, kommer fra Eritrea. Det er også 7 250 ulovlige innvandrere fra Sudan, 2 400 fra andre afrikanske land og 470 fra andre steder. Fra juli 2018 har 1 115 forlatt Israel frivillig.

Forslagstilleren til det nye lovforslaget sier til Israel Hayom at loven inneholder «nøkkelen til å løse det ulovlige migreringsproblemet. Israel kan ikke ha titusenvis av ulovlige innvandrere innenfor sine grenser, og det er dette ulovlige nærværet som oppfordrer andre til å komme hit,» sier hun.

«Fredsavtalen som ble inngått i Eritrea baner vei for disse titusenvis av ulovlig innvandrer å komme tilbake til sitt land, hvor de ikke lenger står overfor dødelig fare,» legger hun til.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.