Illustrasjonsbilde: AFP PHOTO / ABDUL MAJEED
annonse
annonse

Minst 35 mennesker ble drept da en kraftig bombe gikk av på et marked i stammeområdene i det nordvestlige Pakistan, melder lokale myndigheter.

En lokal tjenestemann bekrefter at det har vært en større eksplosjon, men at det foreløpig ikke er flere opplysninger om hva som skjedde. Et 50-talls personer ble såret i eksplosjonen.

Angrepet skjedde i byen Klaya i Orakzai-regionen. Dette er stammeområder som grenser mot Afghanistan. En talsmann for det lokale politiet, Tahir Ali, sier at de fleste dødsofrene var sjiamuslimer, som er en minoritet i Khyber Pukhtunkhwa-provinsen.

annonse

De første undersøkelsene viser at en provisorisk bombe var gjemt i en kasse med grønnsaker som ble fraktet inn til markedet.

De lokale sykehusene ble satt i alarmberedskap på grunn av det store antallet skadde. Orakzai har vært åsted for en rekke militante angrep de siste årene, de fleste utført av sunnimuslimer.

Meldingen om eksplosjonen på friluftsmarkedet i Klaya kom kort tid etter et angrep mot det kinesiske konsulatet i Karachi. Tre medlemmer av separatistgruppen Balutsjistan Liberation Army prøve å skyte seg vel inn forbi vaktene med porten.

To politivakter og en vakt fra et privat vaktselskap ble drept under skytingen. De tre angriperne rømte fra stedet, men ble kort tid senere skutt og drept av sikkerhetsstyrkene.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon