Federico Pellegrino (til venstre) og Johannes Høsflot Klæbo møtte pressen i Ruka fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
annonse

Italieneren Federico Pellegrino (28) tror absolutt at han har sjansen til å slå Johannes Høsflot Klæbo (22) også kommende sesong.

Han vet at trønderen er favoritt når det er klassisksprint i verdenscupen i Ruka senere lørdag, men han vet også at det er flest skøyterenn i resten av sesongen.

Pellegrino tok sølv bak Klæbo i klassisk i OL i Pyeongchang sist sesong. I Lahti-VM for to år siden ble han verdensmester. Da tok Klæbo bronse.

annonse

Mens Klæbo hittil har vært sterkest i klassisksprint, er det fri teknikk som er Pellegrinos beste stilart.

– Johannes var fryktelig sterk sist sesong, og jeg er veldig stolt av at jeg vant de to eneste sprintrennene som han deltok og som han ikke vant. Det ga meg selvtillit og nok bensin til sommertreningen. Nå ser jeg fram til en sesong der det er så mange sprintrenn i skøyting, og det betyr at jeg har sjansen til å slå ham flere ganger. Det kommer til å bli hardt og vanskelig, men om han ikke er 100 prosent i slag, da kan jeg slå ham, sa Pellegrino da han snakket med pressen på mediesenteret i Ruka fredag kveld.

Der var også Klæbo sammen med blant andre Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla og kombinertløperen Jan Schmid.

Ny trener

– Hvor sterk er du sammenlignet med sist sesong?

– Jeg har endret litt på opplegget. Jeg har trent mye i de tre siste årene, men denne våren ble ikke enkel for meg. Det ble veldig travelt, og jeg hadde mye å gjøre etter at det ble sølv i klassisksprinten i OL bak Klæbo. Jeg startet å tenke at det var på tide å slappe litt mer av, også fordi jeg tenkte at jeg hadde tid fram til neste OL i 2002 der gull er det store målet, sa Pellegrino til NTB:

Det gikk ikke helt som Pellegrino hadde planlagt. Det var ikke så enkelt å ta det helt med ro slik han hadde tenkt.

annonse

– Jeg var rolig i hodet, men kroppen ville ikke være med på det, så derfor var det full fart fra start. Vi har også skiftet trener, og jeg har gjort noen ting litt annerledes. Jeg tror at jeg er klar til en ny sesong der jeg kommer til å tilhøre toppen.

Mestertrøya

Pellegrino har tenkt å ta det steg for steg denne sesongen. Det er i VM i Seefeld i Østerrike i februar at han skal være som aller best.

– Jeg vet at jeg starter som regjerende verdensmester i Seefeld, og det store målet mitt er nettopp VM. Det blir hardt å slå de norske og de russiske. Jeg må ta det stegvis. Fire dager før VM er det verdenscuprenn i Cogne i Aostadalen. Jeg bor i Aosta, og mitt mål nummer to for sesongen er å vinne på verdenscuprennet på hjemmebane, sa 28-åringen.

(©NTB)

[email protected]

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.