Storbritannias statsminister Theresa May skrev et «brev til nasjonen» der hun lovet å kjempe med «hjerte og sjel» for brexit-avtalen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Sunday Telegraph hevder EU-diplomater og medlemmer av Theresa Mays regjering i det skjulte jobber med en «plan B» av frykt for at Mays brexit-plan mislykkes.

Nødalternativet utarbeides etter at 91 konservative parlamentarikere har indikert at de vil stemme imot statsminister Theresa Mays brexit-plan, skriver avisen.

Statsministeren sliter med å samle selv sitt eget konservative parti, samt sin nordirske parlamentariske allierte Democratic Unionist Party, bak brexit-planen. Samtidig har opposisjonspartiene Labour, Liberaldemokratene og det skotske nasjonalistpartiet SNP lovet å stemme mot Mays plan.

annonse

Statsministeren skrev lørdag et åpent brev til det britiske folket der hun lovet å kjempe med «hjerte og sjel» for brexit-avtalen. Hun poengterer at avtalen vil være tro mot resultatet fra folkeavstemningen i 2016.

– Det er en avtale som vil være i vår nasjonale interesse og som fungerer for hele landet og hele folket, enten de stemte for eller mot brexit. Avtalen gir oss en lysere framtid og tillater oss å gripe mulighetene vi har foran oss, skriver hun videre.

Statsministeren skal forsøke å sikre skilsmisseavtalen og skissen for fremtidige bånd til Europa under EU-toppmøtet i Brussel søndag. På hjemmebane blir hun nødt til å vinne Parlamentet over på sin side.

– Jeg vil kjempe med mitt hjerte og sjel for å vinne avstemningen og få i havn denne brexitavtalen, til det beste for Storbritannia og hele vårt folk, skriver May.

annonse

Labour-parlamentariker Stephen Doughty reagerer på Mays brev og sier det er helt feil at det står mellom Mays avtale eller ingen avtale.

– Ved å avvise denne avtalen, kan Parlamentet gi folket et ordentlig valg i en avstemning mellom det å forlate EU på disse vilkårene eller holde oss til avtalen vi har på innsiden av EU, sier han.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon